Windows 11'ye yeni emojiler geliyor

Windows 11'ye yeni emojiler geliyor
Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde kullanılacak yeni üç boyutlu emojilerini güncelleme ile kullanıma açtı.

Windows 11'ye yeni emojiler geliyor

ShiftDelete.Net'ten İrem Gümüş'ün hazırladığı habere göre; Microsoft, her geçen gün yeni bir Windows 11 yeniliği sunuyor. Yakın zamanda yaptığı tasarım değişiklikleri, getirdiği yeni medya oynatıcı ve gün geçtikçe devam eden güncellemelerle, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Şimdi ise sistem, Microsoft’un yeni emojilerini alıyor.

Gelen yeni güncelleme ile, Windows 11’deki birçok hatanın düzeltilmesiyle birlikte, şirketin yılın başında tasarladığı yeni emojilerinin eklendiği bir başka güncelleme de mevcut. Fakat beklentinin altında kalan emojiler, söz verilen özellikleri taşımıyor.

emoji-12.jpg

YENİ WİNDOWS 11 EMOJİLERİ 3 BOYUTLU DEĞİL

Microsoft’un 2021 yılının başlarında önizlemesini sunduğu Fluent style olarak adlandırılan emojiler, 3 boyutlu olarak tasarlanmıştı. Fakat Windows 11’in aldığı yeni güncelleme paketinin içerisinde yer alan emoji, yeni ve farklı bir tasarıma sahip olsa da 3D yerine 2D olarak geliyor.

Yeni emoji, sıradan ataç emojisini Clippy karakteri ile değiştiriyor. Emoji yeniden tasarlanıp daha canlı renkler aldı, ancak söz verilen 3D özelliğine sahip değil. Microsoft, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, yeni emoji stilinin yalnızca Windows 11’de mevcut olduğunu ve 2 boyutlu olduğunu duyurdu. Windows 10 kullanıcılarına da hala çeşitli emojiler sunmaya çalıştıklarını da ekledi.

emoji.jpg

MİCROSOFT, NEDEN 3D EMOJİLERİ GETİRMİYOR?

Yılın başlarında sunulan 3D fluent emojilerin, Windows 11’de ne zaman görüleceği ya da görülüp görülmeyeceği henüz bilinmiyor. Bunun sebebi şirketin işletim sistemlerinde emoji görüntülemek için kullandığı yazı stilinin biçimi ve bunun teknik sınırlaması olabilir.

Apple, emoji için bitmap dizini kullanıyor. Oysa Microsoft, emoji düz olduğunda dosya boyutu sağlayacak, ölçeklenebilir bir vektör formatı kullanıyor. Böylece şirket, daha canlı renklere sahip ve 3D olmasa da yüksek kalitede emojiler tasarlayabiliyor.

Yeni emojileri görmek için Windows 11 kullanmalısınız. Şirket, yeni emojileri Windows 10’a getirmeyi planlamıyor. Ancak 11 kullandığınız halde bu emojiye sahip olmak istemiyorsanız, güncellemeyi almak zorunda değilsiniz. İsteğe bağlı bir güncelleme olduğundan işletim sisteminiz için bir sorun yaratmayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.