WhatsApp 'Müjde' diyerek duyurmuştu: O özellik kullanılamıyor!

WhatsApp 'Müjde' diyerek duyurmuştu: O özellik kullanılamıyor!
Dünyada en çok tercih edilen platformlardan biri olan WhatsApp'ın 'Müjde' diyerek kullanıcılara duyurduğu özelliklerden biri olan 'orijinal kalitede fotoğraf gönderme' özelliği hata verdi. Orijinal fotoğraf gönderme özelliği cihazlara yüklenmiş olsa da kullanıcılar kullanamıyor.

Dünyada 2 milyardan fazla kullanıcısının olduğu bilinen ünlü platform WhatsApp, getirdiği güncellemelerde dur durak bilmiyor. Fakat uygulamanın ''müjde'' diyerek getirdiği son özelliklerinden bir tanesi olan ''orijinal kalitede fotoğraf gönderme'' özelliğinde bir sorun yaşanıyor.

Kullanıcıların yoğun isteği üzerine orijinal kalitede fotoğraf göndermek için yeni özellik getirdiğini duyuran WhatsApp''ın bu özelliği cihazlara yüklü olsa da kullanılamıyor.

Özellik şu an “Otomatik, En iyi kalite ve Veri tasarrufu” olarak ayrılıyor. WhatsApp’ın açıklamasına göre En iyi kalite seçeneğini tercih eden kullanıcı, karşı tarafa orijinal fotoğraf gönderiyor.

Gizchina tarafından paylaşılan habere göre WhatsApp, fotoğrafları orijinal kalitede gönderemiyor. Gizchina’ya göre WhatsApp, fotoğraf gönderirken hala dosya boyutunu sıkıştırmaya devam ediyor. Fotoğraflar, orijinal kalitede gönderilemiyor.

Bu sorun, şu anda da hala devam ediyor. Fakat WhatsApp tarafından gelecek bir güncellemeyle sorunun ortadan kaldırılacağını belirtebiliriz. WhatsApp, konuyla ilgili şimdilik bir açıklama yapmadı. Kısa süre içinde güncelleme yayınlaması ise muhtemel.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki WhatsApp’ın bu özelliği getirmesindeki bir diğer neden ise Telegram oldu. Çünkü iki rakip anlık haberleşme platformu, birbirinden özellikleri alarak kullanıcı deneyimini iyileştirmek istiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.