Washington Büyükelçisi ve BM daimi temsilcisi değişti

Washington Büyükelçisi ve BM daimi temsilcisi değişti
Washington Büyükelçiliğine Sedat Önal, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği'ne ise Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız atandı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi Birleşmiş Milletler'de Daimi Temsilcilik pozisyonunda bulunan Büyükelçi Sedat Önal'a verildi. Sedat Önal'dan boşalacak göreve ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'ın atandığın açıklandı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi ve New York'taki BM Daimi Temsilcisi olacak isimlere yeni görevlerini telefonla bildirdi.

New York'ta Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi pozisyonunda bulunan Sedat Önal'a yeni Washington Büyükelçiliği görevi verildi.

Sedat Önal'dan boşalan Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği göreviyse Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a teslim edildi.

sedatonal.webp

SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Türk büyükelçi Sedat Önal, 11 Ağustos 1963 yılında Kayseri'de dünyaya gelmiş, ülkesini uluslararası alanda başarıyla temsil eden deneyimli bir diplomat görev yapmıştır. Ankara Fevzi Çakmak Lisesi'nin sonrasında 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Sedat Önal, kariyerine Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli mevkilerde görev yaparak başlamıştır.

2007 ile 2009 yılları arasında Viyana Başkonsolosluğu yapan Sedat Önal, 2009'da Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. 2012-2016 yılları arasında Ürdün Büyükelçisiliği yapan Seda Önal, Türkiye'nin Orta Doğu'daki diplomatik ilişkilerinde önemli roller üstlenmiştir.

2016'da Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika İşleri Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Sedat Önal, Astana'da gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinde Türk Heyeti'ne başkanlık ederek, bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik önemli işlere imza atmıştır.

6 Ağustos 2018'de Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Sedat Önal, 4 Şubat 2023'te Türkiye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi olarak önemli bir göreve daha imza atmıştır. En son atamasıyla birlikte, 21 Şubat 2024'den itibaren Türkiye'nin Washington Büyükelçisi olarak görev yapacak olan Sedat Önal, Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlenmesi ve geliştirilmesi adına kritik bir role sahip olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.