Wagner lideri içinde bulunduğu uçak düştü

Wagner lideri içinde bulunduğu uçak düştü
Rus TASS haber ajansı; Yolcuları arasında Wagner lideri Prigojin'in de olduğu özel uçağın Moskova yakınlarında düştüğünü açıkladı. Görüntülerde uçağın bulutlardan yere kafa üstü çakılmasını çektikleri görüldü.

Rus sivil havacılık yetkilileri, Moskova'ya karşı ayaklandıktan sonra Kremlin'le arası açılan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in içinde bulunduğu uçağın düştüğünü açıkladı.

Baza'nın haberine göre Wagner Grubu'na ait RA-02795 kuyruk numaralı Embraer ERJ 135 uçağı Tver bölgesinde düştü. Uçak, başkent Moskova'dan St. Petersburg'a uçuyordu.

Rus devlet haber ajansı TASS'ın Telegram kanalında verilen habere göre Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, yolcu listesinde Wagner'in kurucusu ve lideri olan, bir zamanlar Putin'e yakınlığı sebebiyle "Kremlin'in Şefi" olarak da bilinen Prigojin'in de bulunduğunu bildirdi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve Tver Valisi Igor Rudenya'nın durumla bizzat ilgilendiği ifade edildi.

Wagner PMC'ye bağlı Telegram kanalı Gri Bölge, uçağın Bologovski bölgesindeki hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu iddia etti. Gri Bölge'nin paylaştığı mesajda "Videolardan birinde füze izler bulunuyor ve doğrudan görgü tanıkları bunu doğruluyor" denildi.

Gazeteci Gulsum Khalilova Twitter hesabından kazayla ilgili video paylaşarak şunları söyledi;

“Wagner” paralı asker şirketinin Lideri Prigojin'in içinde bulunduğu özel uçak Tver bölgesinde düştüğü, Prigojin'in öldüğü bildiriliyor.

Son olarak Rus Sivil Havacılık Dairesi'nden yapılan açıklamada ise Wagner lideri Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu.

UÇAĞIN DÜŞME ANI

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.