Wagner kurucusu Prigojin: 1 Temmuz itibariyle Wagner'e son veriyoruz

Wagner kurucusu Prigojin: 1 Temmuz itibariyle Wagner'e son veriyoruz
Rusya'daki paralı asker grubu Wagner'in kurucusu olan Yevgeni Prigojin, 1 Temmuz itibariyle misyonerlerin sözleşmesinin sona ereceğini ve varlıklarına son vereceklerini açıkladı.

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin, misyonerlerin 1 Temmuz itibariyle varlıklarını sonlandıracaklarını açıkladı.

Moskova'ya yürüyeceğini açıklayan Wagner, iki şehri geçtikten sonra Belarus liderinin devreye girmesiyle geri dönmüştü. Prigojin, Belarus'a yerleşeceğini duyurmuştu.

Yevgeni Prigojin, Rusya'nın önderliğini hiçbir zaman devirmeyi hedeflemediklerini ifade ettikten sonra, "Amacımız Wagner'in yok olmasını önlemekti. Yürüyüşümüze adaletsizlik nedeniyle başladık. Hiç saldırganlık göstermedik ama füzelerle ve helikopterle vurulduk. Bizi tetikleyen buydu" dedi.

"Kimse, Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi" açıklamasında bulunan Wagner lideri Prigojin, şunları kaydetti: "Rus askerlerinin kanını dökmemek için geri döndük. Rus havacılığını vurmak zorunda kalmaktan pişmanlık duyuyoruz. Özel askeri operasyon sırasında hata yapanlardan hesap sormak istedik. Bu durum Rusya'daki ciddi güvenlik sorunlarını gösterdi."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.