Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Vizyon yetersizliği...

Fenerbahçe ligin ilk maçında kendi evinde Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldı. Ligin ilk haftalarında bu tür kazalar yaşanabilir burada bir problem yok ama bizim Jesus''tan beklentimiz takımın daha fazla mücadele etmesi ve daha fazla hücum aksiyonları içinde olmasıydı. Bu konularda da yetersiz bir Fenerbahçe görünce taraftarın tepkisi de kaçınılmaz oldu.

Bu zamana kadar izlediğimiz maçlarda Jorge Jesus genellikle 4-1-3-2 sistemini tercih eden ve maç içinde 3''lü sisteme geçiş yapan bir Fenerbahçe yaratmak istiyor. Her teknik adamın tabi ki kendisine göre bazı doğruları vardır ve buna göre de takımını şekillendirmek ister. Fenerbahçe de Jesus''un isteklerine göre transferler yaptı.

Kim Min Jae''nin ayrılması savunma anlamında büyük bir güç kaybına yol açtı. Bu bir gerçek. Min Jae''nin yerini doldurmak da çok zor bir iş. Fenerbahçe de bu bölgeye 2 transfer yaptı. Biri sol stoper ve sol bek oynayabilen Luan Peres, diğeri de sağ stoper oynayan Gustavo Henrique. Szalai''nin varlığında Fenerbahçe''nin bir sol stoper lüksüne daha ihtiyacı yoktu. Luan Peres transferi şu anki durumda kağıt üzerinde gereksiz görünüyor. Özellikle de sol bek için Alioski transferi de yapılmışken.

Gustavo Henrique ise sözleşme imzalamadan bile tepkilere neden oldu ve taraftar sosyal medyadan ağır eleştirilerde bulundu. Fenerbahçe yönetimi de bu eleştiriler doğrultusunda oyuncunun bonservisini alacakken bir anda kiralık olarak anlaşıldığını bildirdi. Taraftar eleştirilerinde Ümraniyespor maçına bakılırsa haklı çıktı. Gustavo Henrique''nin Fenerbahçe kariyeri böyle giderse pek parlak gözükmüyor.

Gelelim Fenerbahçe''nin Jesus isteğiyle yağtığı orta saha transferlerine. Willian Arao fena bir görüntü vermiyor özellikle de Crespo''nun tam bir 6 numara olmamasından kaynaklı Fenerbahçe''nin en azından kulübesinde bir 6 numara oynayacak oyuncu eksikliği vardı.

Lincoln transferini henüz anlayabilmiş değilim. Özellikle de o bölgede İrfan Can, Arda Güler, Mert Hakan gibi isimler varken bu oyuncu ne düşünülerek alındı bunun bir açıklamasının yapılması gerekiyor. Parlatıp satalım mantığı ise elinde zaten henüz parlatman gereken bir Arda Güler var. Böylelikle elindeki değerin de önünü kapatmış oldun. Ayrıca Zajc gibi formda bir oyuncunu da kadroda düşünülemez noktasına getirdin.

Bruma transferinin açıklanabilecek bir tarafı yok. Akılla mantıkla izah edilebilir bir durum değil.

Emre Mor alınabilecek bir riskti ve karşılığını verebilecek gibi görünüyor.

Joa Pedro çok fazla izlediğim ve beğendiğim bir oyuncu. Asıl mevkisi ofansif orta saha olmasına rağmen 8 numara, sol kanat ve yardımcı forvet rolünde oldukça başarılı ki Jesus da onu ileri ikiliden biri olarak kullanacaktır. Bu kadar fazla mevki oynayan oyuncular hem risk hem de avantaj sağlar ama Pedro oynadığı her mevkide Cagliari formasıyla istatistiklerde hep en üst sıralarda oldu. Bu da onu özel bir oyuncu kılıyor.

Joshua King transferi ise gerçekten rahatsız edici. Ali Koç yönetiminin bu Rogon menajerlikle olan durumu artık mide bulandırmaya başladı. Rogon her sezon elinde kalan bir oyuncuyu Fenerbahçe''ye itinayla iteliyor.

Görüldüğü üzere Fenerbahçe kalitesini artırmaktan çok geriye doğru bir görüntü veriyor. Net bir santrfor, sol bek ve Min Jae ayrılığından dolayı iyi bir stoper alıp transferi noktalayabilecekken her sezon başında olduğu gibi sil baştan takım yapmaya çalıştılar ve ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Özellikle de takımın 2 sezondur net bir şekilde golcü eksiği olmasına rağmen başkan Ali Koç''un Ümraniye maçından sonra çıkıp fırsat transferi kovalıyoruz demesi de hayal kırıklığı oldu.

Sürekli olarak ''vizyon''dan bahseden Ali Koç anlaşılan o ki vizyon yetersizliğine yakalanmış.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları