Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Viraja iki kala

Batı Afrika'nın inci dişli, zenci kardeşlerimizin cenaze ve yas törenlerinde  "çivit rengi" üzerinden "acılarını ifade" ettikleri ve 400 yıllık bir geçmişi olan "Blues" müziğinin ülkemizdeki anlı, şanlı temsilcisi "Blue Blues Band" grubunun belli yaş üzerindeki hayranları çokcadır.

Tarihler 1990 yılını gösterdiğinde Batu Mutlugil, Yavuz Çetin ve Zafer Şanlı tarafından kurulan grup ülkemizin ilk blues grubudur aynı zamanda. Grubun ilk davulcusu Cenap Oğuz'dur ama sonradan bu görevi birçok enstrüman çalabilme yeteneğine sahip Kerim Çaplı üstlenmiştir aynı zamanda bas gitar da Sunay Özgür'ün katılımıyla grup son şeklini alır. Yavuz Çetin'in 2001 yılındaki vefatına kadar grup blues müziği çalmıştır.

 

Grubun iki önemli ismi Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı (Jimi Hendrix ile sahne almış tek Türk sanatçısıdır) çok yetenekli olmalarına rağmen, bi'o kadar da aykırı isimlerdir. Yavuz Çetin 2001 yılında Boğaz Köpürüsü'nden atlayarak intihar eder, yaşadığı hastalık sebebiyle, tam üç sene sonra ise 2 Kasım 2004'te beyninde oluşan ödem nedeniyle vefat eder. Ülkemizde blues müziği onların vefatının ardından açıkçası yetim kalmıştır ve bugün dahil hâlâ büyük bir özlemle geride bıraktıkları eserler dinlenmekte, dünya müziği bu iki dev ismi çok tanımadan ne kaybettiğinin farkına varılsın diye sosyal medya üzerinden videoları paylaşılmaktadır.

Beşiktaş futbolculuk döneminin usta ve bi'o kadar da aykırı ismi Sergen Yalçın ile birlikteliğinin ikinci perdesindeki zoraki birlikteliğe son verdikten sonra, havada uçuşan ve birbirine değmeyecek kadar benzemeyen teknik direktör isimleri üzerinde fikir birliğine varmamışken, Kayserispor karşısında bu görevi öz kaynak teknik adamlarından Önder Karaveli'ye verdi…

Birçok Beşiktaş'lının "Daha ne kaybedebiliriz ki!" yaklaşımında maça çıkan Beşiktaş özellikle maçın Beşiktaş adına dönüm dakikası olan zaman dilimindeki oyuncu değişiklikleri, bu değişikliklerin direk oyuna ve sonuca yansıması dolayısıyla, pespayelik kokan birçok kendini taraftar zanneden güruhun, tornistan yaptığı tribün söylemleri ve alkışlarıyla galibiyetle sonlandırırken, ligimizin 17. Haftasının derbi mücadelesi öncesi üzerindeki "ölü toprağını" silkeleyip, ben buradayım dedi.

Fenerbahçe deplasmanında Beşiktaş ne yapar?

Öncelikle oyunu kontrolde tutmak için sonrasında da Fenerbahçe teknik adamı Vitor Pereira'nın tercihi ilk onbir seçeneğine göre tahminimiz yine oyuna direk etki edecek değişikliklerle mücadele edecektir. Beşiktaş, deplasmanda bu önemli derbiyi kazanır ise ligin üst sıralamasında kazan kaynamaya ve her an her şeyin değişebileceği ortam oluşmaya başlar.

Bu maç uzun zamandır söyleyip ve yazdığımız Vitor Pereira'nın açıkçası son maçıda olabilir.

Lig lideri geçen haftayı Antalya mağlubiyeti ile kapatarak birçok futbolseveri şaşırttı. Akılcı bir oyun karşısında çokça övülen Trabzonspor ve Abdullah Avcı'nın gizlenen handikapları aynı zamanda sahne alarak yenilginin temel çizgileri ortaya çıktı. Trabzonspor bu hafta kendi evinde ligin ilk yarı bölümündeki önemli ekiplerinden Hatayspor ile karşılaşacak. Bugüne kadar ki oyun anlayışını sergileyen bir Hatayspor sahne alırsa, futbolseverler ve Trabzonsporlular ikinci bir yenilgi ile karşılaşırlarsa şaşırmasınlar.

Avrupa'daki yüz akımız ama ligimizin gittikçe sıradanlaşan takımlarından Galatasaray ise Medipol Başakşehir FK ile karşılaşacak. Usta-Çırak karşılaşması tadında oynanacak bu maçtan son dönemlerde Galatasaraylılığı ile Fenerbahçeliliği ile tanınan Emre Belözoğlu, ustası Fatih Terim'e yılın son şakasını yapabilir.

Dört büyük takımın maçları dışında futbol izlemek isteğinde iseniz 19.12.2021 saat 16.00'da oynanacak Göztepe-Karagümrük maçını takip etmenizi tavsiye ederim. Karagümrük yavaş ve emin adımlarla lig sürecine devam ediyor, futbol tarihimizin bu önemli kulübünün yaşadığı stat problemi dileriz ki! Gerekli mercilerin ilgisiyle biran önce sonlandırılır.

Türk futbol tarihine damga vurmuş kulüplerimizden Karagümrük kendi yeni stadına kavuşur ve ardından sıra yine futbol tarihimizin önemli kulüplerinden ki İstanbul'da kurulmuş dördüncü büyük kulüp (1908 kuruluş) Vefaspor'da yine hak ettiği yere yani evine döner…

Son iki haftaya doğru hızla giderken, bu virajı uygun hız ve direksiyon hakimiyeti ile dönen ligin sonunda mutlu olur diyerek iyi seyirler, bol futbol keyifleri diliyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları