Vergisiz telefon hayalleri suya düştü 'Küçücük bir detay cebini yaktı

Vergisiz telefon hayalleri suya düştü 'Küçücük bir detay cebini yaktı
Telefon ve bilgisayar almak isteyen üniversite öğrencileri için devlet tarafından vergi alınmaması kararlaştırılmıştı. Vergisiz telefon almak isteyen bir öğrenci, 21 kuruşluk poşet yüzünden vergi iadesi hakkını kaybetti.

Üniversite öğrencilerinin vergisiz telefon ve bilgisayar alabileceğinin duyurulmasının ardından pek çok öğrenci, elektronik cihaz alırken ödedikleri verginin iadesini alabiliyordu.

Ancak uygulamanın tüm detaylarını bilmenin ve şartlarına hakim olmanın gerektiği, geçen gün yaşanan bir olayla daha fazla ön plana çıktı. Sadece 21 kuruşluk poşet bile öğrencilerin hakkının iptal olmasına neden olabiliyor.

0f217714e3f5e6811cbbec8e71a269e5.webp

SADECE KÜÇÜK BİR POŞET YÜZÜNDEN HAKKINI KAYBETTİ

Geçtiğimiz günlerde bir üniversite öğrencisinin vergisiz telefon almak istemesi üzerin emsal teşkil eden bir olay yaşandı. Bir üniversite öğrencisi, vergi iadesi alabileceğini düşünerek bir telefon satın aldı. Aldığı telefonla birlikte kasadan geçirilen 21 kuruşluk poşetin de faturada yer alması nedeniyle vergi iadesi hakkını kaybetti.

vergisiz-telefonda-21-kurusluk-poset-ucreti-engeli-1.jpg

4 BİN 500 LİRA VERGİ İADESİ GERÇEKLEŞTİRİLMEDİ

Üniversite öğrencilerinin aldıkları telefonların ve bilgisayarların vergisinin iade edilmesi için başvuruda bulunmaları üzerine ödedikleri vergi iade ediliyor. Söz konusu olayda, başvuruda bulunan öğrenci, faturasında teknolojik cihaz dışında başka bir ürünün de bulunması gerekçe gösterilerek vergi iadesini alamadı. Reddedilen başvuru nedeniyle 4 bin 500 liralık iadesini alamayan öğrenciyi 21 kuruşluk bir poşet yaktı.

vergisiz-telefonda-21-kurusluk-poset-ucreti-engeli.jpg

Bu olay, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile desteklenen bu uygulamanın tüm detaylarının ve şartlarının ne kadar önemli olduğu gözler önüne serildi. Benzeri olaylarla ilgili Tüketici Dernekleri Federasyonu’na sıkça başvuru geldiği de öğrenildi.

turkiyede-uretilen-samsung-cep-telefonu-modelleri-hangileri-yerli-vergisiz-samsung-modelleri-2.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.