Veliler Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel etkinlik düzenledi

Veliler Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel etkinlik düzenledi
Öğrencilerin yöresel ürünleri tanıması ve tarihini öğrenmesi için velilerden anlamlı bir etkinlik geldi.

Burdur’da ilkokul öğrenci velileri ve öğretmenler Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel anlamlı bir etkinlikle sergi düzenledi. Öğrencilere, bu etkinlik sayesinde tarih aşılamayı hedefleyen öğretmen ve veliler aynı zamanda yöresel ürünlerin tanıtıldığı bir sergiyi hayata geçirdi.

Burdur Özboyacı İlkokulu 4/C sınıfı öğretmeni Zekiye Armutcu, öğrenci velileri ile birlikte Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını taçlandırmak amacıyla okullarında “Milli Kültür ve Miras” konulu sergi açtı.

aw061262-01.jpg

Açılan sergide veliler tarafından hazırlanan el dokuma kilimler, ahşap beşikler, sepetler, bez bebekler, eskiden kalma tarım aletleri, bakır kaplar, yöresel kıyafetler gibi ürünler sergileniyor.

Yaptıkları bu çalışmayla öğrencilerinin tarihi kitap sayfalarından değil de yaşayarak öğrenmelerini amaçladıklarını dile getiren 4/C sınıfı öğretmeni Zekiye Armutcu, “Üç kıtaya hakim olmuş bir milletin izlerini çocuklarıma yaşatarak öğretmen amacıyla yola çıktık. Kültür ve miras ünitemizin kitaplar arasında sıkışıp kalmasını istemedik. Okul idaremizin ve değerli velilerimin de katkılarıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Cumhuriyetimizin de 100’üncü yılı olması sebebiyle bizim için çok daha anlamlı bir etkinlik oldu. Etkinliğimizin başında da geleneksel çocuk oyunlarımız da milli kültürümüzün birer parçası olduğu için çocuklara bunları hatırlatmak amacıyla yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması, çuval yarışı yaptık. Böylelikle çocuklarımıza unutulmaz bir hatıra yaşatmak istedik. Bu etkinlikte emeği geçen değerli velilerime, okul idareme ve çocuklara ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

aw061262-07.jpg

Sınıf annesi Dilek Öznur Şahin ise, “Böyle bir etkinlikte öğretmenimize destek olmak istedik. Diğer veli arkadaşlar ile beraber evimizde bulunan eşyaları getirip çocuklara sergiledik. Çocuklarımız için daha kalıcı olması adına elimizden geleni yaptık” ifadelerini kullandı.

aw061262-05.jpg

aw061262-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.