Vatanımızı düşünerek 'Evet' ya da 'Hayır' diyeceğiz

Vatanımızı düşünerek 'Evet' ya da 'Hayır' diyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Vatanımızı, bayrağımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı, adaleti, hakkı ve hukuku düşüneceğiz ona göre 'Evet' ya da 'Hayır' diyeceğiz." dedi.

Vatanımızı düşünerek 'Evet' ya da 'Hayır' diyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'nin Bozkurt ilçesindeki bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, halk oylamasında vatandaşlara "evet" veya "hayır" sorusunun yöneltileceğini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Düşünerek sandığa gideceğiz. Bizim önümüze neyi koyuyorlar ve biz neye 'Evet' diyeceğiz, 'Hayır' diyeceksek neye 'Hayır' diyeceğiz. Bu bir siyasi parti toplantısı değil, hepimizi ilgilendiriyor. Bakkalı da, esnafı da, sanayiciyi de, çiftçiyi de, köylüyü de hepimizi ilgilendiriyor. Biz burada tercihimizi koyarken 'Evet' ya da 'Hayır' derken düşünerek oy kullanmalıyız. Vatanımızı, bayrağımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı, adaleti, hakkı ve hukuku düşüneceğiz ona göre 'Evet' ya da 'Hayır' diyeceğiz."

"Teklik bir tek Allah'a mahsustur." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bunu söylüyorum kızıyorlar, diyorlar ki 'Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor, anayasa değişikliğini okumamış.' Olabilir, ben de diyorum ki sizin televizyon kanallarınızda oturalım, benim cesaretim var." şeklinde konuştu.

"Binali Bey'in hakkını ben savunuyorum"

Kılıçdaroğlu, "Başbakanlığı kaldırıyorlar. Binali Bey'in hakkını ben savunuyorum. O da çıkmış meydan meydan geziyor, 'Başbakanlığı kaldıralım'... İstifa et kardeşim, ne duruyorsun orada. Zaten esamen okunmuyor. Yazık günahtır bu memlekete. Başbakanlık kalkmasın kardeşim." dedi.

"Ege Adaları" konusunu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ege'deki adalarımız işgal altında. Bulamaç Adası'nda başka bir ülkenin, Yunanistan'ın bayrağı dalgalanıyor. Kendilerini kahraman ilan edenler niye bizim topraklarımıza, adalarımıza sahip çıkmıyorlar. Hem İngiliz belgelerinde hem Amerikan belgelerinde Bulamaç Adası bizim adamız. İlk kez toprak kaybına uğruyoruz cumhuriyet döneminde."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.