Valilikten 9 günlük yasak

Valilikten 9 günlük yasak
Siirt Valiliği gösteri, yürüyüş, etkinlik ve eylemlerin 9 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Siirt Valiliği, milli birlik ve beraberliği zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, Cumhuriyetin temel nitelikleri ile Devletin ülkesi ve milleti arasındaki bölünmez bütünlüğün korunması amacıyla hareket ederek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca önemli bir karar aldı.

Bu kapsamda, valilik tarafından 10 Şubat 2024 tarihinden itibaren 18 Şubat 2024 tarihine kadar toplam 9 gün süreyle Siirt il ve ilçe mülki sınırları içerisinde (Jandarma bölgesi dahil) gösteri, yürüyüş, etkinlik ve eylemlerin yasaklandığı duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bu kararın can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesiyle alındığı belirtildi. Ayrıca, resmi bayram, anma günleri, resmi törenler, spor faaliyetleri ve kamu kurumlarının düzenleyeceği programlar dışında her türlü eylemin (toplantı, basın açıklaması, miting, stant açma, vb.) bu süre zarfında gerçekleştirilemeyeceği vurgulandı.

Bu kararın, bölgede yaşanan belirtiler göz önüne alındığında kamu düzeni ve güvenliğinin korunması adına alındığı ve toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla geçici bir önlem olduğu kaydedildi.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.