Uzun süredir tedavi görüyordu: Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Uzun süredir tedavi görüyordu: Mehmet Barlas hayatını kaybetti
Gazeteci ve köşe yazarı Mehmet Barlas 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Çetin UZKAL / KAMU SON HABER

Uzun bir süredir Şişli'de özel bir hastanede tedavi altında olan gazetecilik ve köşe yazarı kimliğiyle tanınan Mehmet Barlas, 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Kariyer hayatına birçok gazete ve televizyon kanalı sığdıran Barlas, en son Sabah Gazetesi'nde yazıyordu.

Barlas'ın vefat haberi, sevenlerini ve meslektaşlarını derinden üzdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barlas'ın ailesine ve basın camiasına başsağlığı diledi. Erdoğan, Barlas'ın Türk basınının önemli bir değeri olduğunu ve kalemini milletin menfaatleri için kullandığını söyledi.

Mehmet Barlas'ın cenazesi pazar günü öğle namazına müteakip Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı'na defnedilecek.

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Mehmet Barlas, 1942 yılında Ankara'da doğdu. Siyasetçi bir ailenin çocuğu olan Barlas, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971 yılında mezun oldu. Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nda basın komisyonu başkanlığı yaptı. Gazeteciliğe 1968 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde başladı. Daha sonra sırasıyla Hürriyet, Milliyet, Güneş, Sabah, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Barlas, televizyonculuk alanında da önemli işlere imza attı. Star TV, ATV, Show TV ve TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılında kısa bir süre ATV'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı.

Barlas, Türk siyasetine ve gündemine dair keskin analizleri ve eleştirileriyle tanınıyordu. Son olarak Sabah Gazetesi'nde yazan Barlas, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.