Uzmanlar uyarıyor 'Lens kullanıyorsanız bunu sakın yapmayın'

Uzmanlar uyarıyor 'Lens kullanıyorsanız bunu sakın yapmayın'
Görme kusurlarını ortadan kaldırmak amacıyla daha estetik bir görünüş sağladıkları gerekçesiyle ya da kısa süreliğine göz rengini değiştirmek için kullanılan kontak lensler doğru kullanılmadığında görme kaybına varan sonuçlar ortaya çıkıyor.İşte detaylar…

Kontakt lensler göz bozukluğu olan kişilerin yararlandığı tıbbi gereçler olarak tanımlanıyor. Kolay kullanımı, estetik görünümü, alternatif renk seçenekleri bakımıyla günümüzde gözlük kullanımına oranla daha sık tercih edilen kontak lensleri nasıl kullanılması gerektiğini bilmek sağlığınız için önem arz ediyor. Uzmanlar doğru kullanılmayan lenslerin gözde görme kaybına kadar ulaşan ciddi sonuçlara sebebiyet verebileceği konusunda uyarıyor! Peki lensler nasıl kullanılmalı? İşte ayrıntılar…

kontak-2.jpg

LENSLE HAVUZA VEYA DENİZE GİRMEYİN


Uzmanlar tarafından konuya ilişkin yayınlanan demeçlerde belirtiğine göre ; Göze yüzücü gözlüğü takılsa bile denize veya havuza lens ile girmemek gerekiyor. İleri derecede görme kusuru olan hastaların ise numaralı yüzücü gözlüğü takması öneriliyor.

goz.jpg

ELLERİNİZİ TEMİZLEMEDEN LENSLERE DOKUNMAYIN

Lensi hem takarken hem de çıkarırken ellerimizin temiz olması kontak lensinizin strelizasyonu için önem arz ediyor. Gün içerisinde elleriniz birçok kirli yüzey ile temas halinde olduğundan tam anlamıyla bakteri yuvasına dönüşebiliyor. Lensinizi çıkartmadan hemen önce ellerinizi sabunla yıkayarak iyice kurulamanız ve işlemi bu şekilde gerçekleştirmeniz lenslerin kullanım ömrünüde etkiliyor.

LENSLERLE UYUMAYIN

Tempolu bir hayat döngünüz olabilir ve zaman zaman yorgunluktan akşam yatarken, lenslerinizi çıkartmaya üşenebilirsiniz Çoğu zaman da lensin gözde olduğu unutuluyor. Uzmanlara göre; gözde lens varken uyumak ciddi tehlikelere zemin hazırlıyor. Konuya ilişkin yayınlanan demeçlere göre; Gece lensle uyunursa ertesi gün mutlaka lense ara vermek gerekiyor. Uzmanlara göre kullandığınız lensin geceleri de gözde kalmaya uygun olduğu söyleniyor olsa dahi lensin gözde kalması lens komplikasyonlarını orta ve uzun vadede çok artırıyor.

DOĞRU LENS SOLİSYONUNU ARAŞTIRIN

Piyasada birçok solisyon markası var. Farklı fiyatlarda kullanıcıya sunulan bu ürünlerin markaları gibi kaliteleri de birbirinden farklı… Lens kullananların mutlaka iyi bir teknoloji ile üretilmiş ve enfeksiyon koruyuculuğu yüksek bir lens solüsyonu kullanması gerekiyor. Hastalar bütün solüsyonları birbirine benzer diye değerlendirerek önemli bir yanılgıya düşebiliyor. Lens solisyonu lensin dezanfektasyonu için önem taşıyor. Bu sayede lensinizi kullanım ömrü boyunca herhangi bir performans düşüklüğü olmadan kullanmanız mümkün oluyor. Eğer lensinizden istediğiniz performansı alamıyorsanız kullanım ömrü dolmuş olabileceğini ya da yanlış solisyon seçimi yaptığınızı düşünebilirsiniz. 15 gün kullanım süresi olan bir lensin 16’ncı gün, bir aylık denilen lensi 31’nci gün kullanmamak gerekiyor.

LENSİNİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN
Uzmanlar kişisel olan hiçbir ürünün başkasıyla paylaşılmaması gerektiğini vurguluyor. Bu yanlış davranış neticesinde görme kaybına kadar varan sonuçların ortaya çıktığı ifade ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.