Uzman hekimlerin zorunlu hizmet süreleri değişti

Uzman hekimlerin zorunlu hizmet süreleri değişti
Bakan Koca, aile hekimliği kanununda değişiklik yapmayı amaçlayan kanun teklifine ilişkin bilgileri açıkladı. Koca, yeni düzenlemeyle yandal sınavını kazanan uzman hekimlerin zorunlu hizmetinin yarıya düştüğünü belirtti.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabı üzerinden Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen aile hekimliği kanununda değişiklik yapmayı amaçlayan kanun teklifi ile ilgili bilgileri açıkladı. Koca, gerekli durumlarda yapımı da dâhil, Aile Sağlığı Merkezleri'nin giderlerinin Bakanlık tarafından karşılanmasını, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen puanlama sistemi yerine, sözleşmeli çalışan Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına devlet memurlarının tabi olduğu disiplin hükümlerinin uygulanmasını amaçladığını belirtti.

“UZMAN HEKİMLERİN ZORUNLU HİZMETİ YARIYA DÜŞTÜ”

Aile diş hekimliği hizmetleri ile yaşlı sağlığı hizmetlerini organize etmeyi, bu amaçla diş hekimleri ve ilgili personelle sözleşme yapılabilmesini amaçladıklarını belirten Bakan Koca, “Devlet hizmeti yükümlüsü uzman tabiplerin beklemeksizin yandal uzmanlık sınavına girebilmeleri ve kazanmaları halinde zorunlu hizmet süresinin yarısından muaf olmalarını sağlayan değişiklik 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda yapıldı. Yeni düzenleme, bir diğer ifadeyle, yandal sınavını kazanan uzman hekimlerin zorunlu hizmetinin yarıya düştüğü anlamına geliyor. Değişiklik hayırlı olsun” dedi.

İşte Bakan Koca'nın o paylaşımı:

1-009.png

2-006.png

3-002.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.