Uydu ve uzay teknolojileri alanında işbirliği

Uydu ve uzay teknolojileri alanında işbirliği
Düzce Üniversitesi, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ile uydu ve uzay teknolojileri alanında ortak veya iş birliğiyle proje yürütülmesine yönelik protokol imzaladı.

Protokol imza törenine; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten, Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin ve Araştırma Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Bulut katıldı. Protokolü Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Prof. Dr. Emine Tekin imzalarken, TÜBİTAK Uzay adına ise Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten imzaladı.

Protokol ile taraflar; küpsat/nanosat ölçeğinde uydu tasarım, geliştirme, üretim, test, fırlatma, devreye alınma ve işletimi kapsayacak uydu projeleri planlayıp yürütme, insan kaynağı ve bilgi birikimi desteği sağlama, eğitim, danışmanlık hizmetleri verme, çalıştay, seminer, konferans düzenleme gibi konularda çalışmalar gerçekleştirebilecek.

Protokolle; ülkemizin Milli Uzay Programı (MUP) HEDEF-9 (Uzay Farkındalığı ve İnsan Kaynağının Geliştirilmesi) ile uyumlu olarak insan kaynağı ve bilgi birikimin artırılmasına, sürekliliğinin sağlanmasına da katkı sunulması hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.