Unutulmuş bir gelenek: Tekne Orucu

Unutulmuş bir gelenek: Tekne Orucu
Anadolu’da eski ve köklü bir gelenek olan ancak zamanla unutulmaya yüz tutmuş ‘tekne orucu’, bu yıl Arnavutköy Belediyesi tarafından 2’inci kez hayata geçirildi.

UFUK CİNGÖZ / Dokuz Sütun

Arnavutköy Belediyesi tarafından on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk gününde miniklerin ibadetlere karşı yakınlaşmasını ve küçük yaşlardan itibaren orucu tanımaları sağlamak amacıyla tekne orucu tutan çocuklar için iftar yemeği düzenlendi.

Çocukları küçük yaşlardan itibaren oruca alıştırmak amacıyla düzenlenen “çocuk iftar programında”, çok sayıda çocuk, öğle ezanıyla oruçlarını açtı. Çocuklar, öğle ezanına kadar tuttukları oruçlarını açmadan önce kukla ve Hacivat Karagöz gösterileriyle doyasıya eğlendi. Ardından ezanın okunmasıyla dualarını eden çocuklar oruçlarını açtı. Etkinlikle oruçlarını açan çocuklara şerbet ve pamuk şeker ikramı da yapıldı.

GELENEĞİMİZİ CANLANDIRDIK

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katıldığı etkinlikte çocuklar hem birlikte iftarlarını açtı hem de birbirinden renkli gösterilerle doyasıya eğlendi. Başkan Baltacı’nın yakından ilgilendiği çocuklar, hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklar açısından eğlenceli bir gün olduğunu belirten Başkan Haşim Baltacı: “Unutulmuş bir geleneğimizi canlandırmak, onları çocuklarımıza anlatmak, hatırlatmak ve yaşatmak adına böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Geçen yıl da böyle bir etkinlik yaptık. Bu etkinlikle oruç ibadetini onlara tanıtmayı, büyüklerin yaptığı bu ibadetin ne anlama geldiğini anlamlarını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.