Ünlü telefon şirketi satılıyor

Ünlü telefon şirketi satılıyor
Bir dönemin efsane telefon markası olan ve artık patentleriyle geçinmeye çalışan BlackBerry satılıyor.

Kanadalı teknoloji firması BlackBerry, iddialara göre özel sermaye şirketi Veritas Capital'e satılacak.

Veritas Capital, Kanadalı teknoloji firması BlackBerry Ltd'yi satın almak amacıyla teklifte bulundu.

Oksijen'in haberine göre; BlackBerry'nin ABD'de işlem gören hisseleri bu haberle birlikte yaklaşık yüzde 17 artarak 5,23 dolardan kapandı ve şirkete 3,1 milyar dolarlık bir piyasa değeri kazandırdı.

TELEFON SATMAYI BIRAKTI PATENTLERE ODAKLANDI

1984 yılında kurulan şirket şu anda otomobiller ve siber güvenlik için yazılım üretiyor. 2000'li yılların başında yöneticiler, politikacılar ve hayran kitleleri tarafından iş akıllı telefonlarıyla popüler hale geldi.

Geçen yıl akıllı telefon işinin fişini çekti ve o zamandan beri mobil cihazlarıyla ilgili eski patentlerini satmaya çalışıyor.

HİNDİSTAN'DA IPHONE ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN YOĞUN ÇABA İÇİNDE

Mayıs ayında BlackBerry, mobil cihazlarıyla ilgili patentlerini Malikie Innovations Limited'e 900 milyon dolara satışının yapıldığını duyurmuştu. Bu patentlerin 600 milyon dolar karşılığında Catapult IP Innovations Inc'e satılması için daha önce yapılan anlaşma ise başarısız olmuştu.

2016 yılında BlackBerry artık klasik akıllı telefonlarını üretmeyeceğini açıkladı. O zamandan beri firma kendisini üst düzey yazılım sağlayıcısı olarak yeniden yaratmaya çalışıyor. BlackBerry, biri siber güvenlik yazılımına odaklanan, diğeri ise "Nesnelerin İnterneti" (IoT) ürünleri üreten iki ana işletmeye sahip. Veritas Capital ise hükümet odaklı araçlar ve hizmetler sağlayan şirketleri satın alan ve bunlara yatırım yapan bir teknoloji yatırımcısı.

Morgan Stanley ve Perella Weinberg Partners, stratejik inceleme için BlackBerry'nin finansal danışmanları olarak görev yapıyor. Bloomberg News, ilk olarak Cuma günü erken saatlerde Veritas ve BlackBerry arasındaki görüşmeleri dünyaya duyurmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.