Ünlü telefon devi üretimi sonlandırdı 'Uygun fiyatlı modelleriyle biliniyordu'

Ünlü telefon devi üretimi sonlandırdı 'Uygun fiyatlı modelleriyle biliniyordu'
Meizu, akıllı telefon üretimini sonlandırarak yapay zeka odaklı cihazlara yönelme kararı aldı. Bu beklenmedik duyuru, milyonlarca kullanıcıya uygun fiyatlı telefonlar sunan şirketin CEO'su Shen Ziyu tarafından yapıldı.

Çin'in öncü teknoloji firmalarından biri olan Meizu, son dönemde önemli bir stratejik değişiklik yaparak dikkatleri üzerine çekti. Şirket, pazar günü yaptığı açıklamada, akıllı telefon üretimini sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

Ünlü telefon devi üretimi sonlandırdı 'Uygun fiyatlı modelleriyle biliniyordu' 1

Bunun yerine Meizu, çabalarını yapay zeka (AI) tarafından yönlendirilen "yarının cihazlarının" geliştirilmesi ve üretilmesine odaklamayı seçtiğini belirtti. Şirket yapay zekanın potansiyelinden yararlanarak artık "Hepsi Yapay Zekada" (All in AI) yaklaşımını benimsediğini vurguladı.

Ünlü telefon devi üretimi sonlandırdı 'Uygun fiyatlı modelleriyle biliniyordu' 2

2023 YILINDA CEP TELEFONU ŞİRKETİ OLMAKTAN ÇIKTI

Meizu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Shen Ziyu, şirketin 2023'te sadece bir cep telefonu üreticisi olmaktan çıkıp, artık "ekolojik bir grup" olduğunu duyurdu.

Bu kararın, uzun bir süredir planlandığı ve Çinli şirketin telefon üretimini durdurma kararının bir sonucu olduğu belirtiliyor.

Meizu CEO'su bir de akıllı telefon pazarıyla ilgili bir tespitte de bulundu. Günümüzde telefonların akıcılık, mobil fotoğrafçılık ve donanımsal özellikler konusunda rekabetçi olduğunu ve bu sebeple de tüketicilerin yeni bir modele geçiş yapmasının ortalama 51 ay gibi uzun bir zaman aldığını söyledi.

Ünlü telefon devi üretimi sonlandırdı 'Uygun fiyatlı modelleriyle biliniyordu' 4

Shen'in belirttiğine göre, akıllı telefonlar arasındaki rekabet giderek daha fazla bellek, daha büyük kamera sensörleri ve daha hızlı şarj gibi özellikler etrafında yoğunlaşıyor.

Ancak aynı zamanda, markaların birbirlerinin eksikliklerini ortaya çıkarmak amacıyla PR stratejilerine başvurduğu da görülüyor. Meizu, geniş bir ürün yelpazesiyle tanınan bir markaydı.

Ünlü telefon devi üretimi sonlandırdı 'Uygun fiyatlı modelleriyle biliniyordu' 6

UYGUN FİYATLI MODELLERİYLE BİLİNİYORDU

Yüksek performanslı amiral gemisi modelleriyle olduğu kadar, fiyat/performans dengesiyle öne çıkan telefonlarıyla da biliniyordu.

Ayrıca, bütçe dostu seçenekleriyle de tüketicilerin ilgisini çekiyordu. Ancak, son zamanlarda firma beklenen yeni modelleri olan Meizu 21 Pro, Meizu 22 ve Meizu 23 gibi serileri piyasaya sürmeyerek, sektörden çekildiğini duyurdu.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ İŞLETİM SİSTEMİ YAPIYOR

Meizu'nun gelecek planları arasında, bu yıl içerisinde yapay zeka çağına uygun yeni bir mobil işletim sistemi geliştirmek ve piyasaya sürmek bulunuyor.

Ayrıca, bu yılın sonlarına doğru ilk yapay zeka odaklı donanım ürününü kullanıcılarla buluşturmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.