Ünlü sağlık devi iflasın eşiğinde! Binlerce çalışanı işsiz kalacak

Ünlü sağlık devi iflasın eşiğinde! Binlerce çalışanı işsiz kalacak
Ekonomik kriz sağlık sektörü de etkiledi. 1962 yılından beri hizmet veren ve 50 bin çalışanı bulunan eczane zinciri iflas başvurusunda bulundu. İşte tüm ayrıntılar...

Ekonomik kriz birçok dev şirketin iflasına neden oluyor. ABD merkezli yarım asırlık eczane devi Rite Aid, sektörün en büyük tedarikçilerinin başında geliyordu.

Merkezi Scranton'da olan ve 1962 senesinde kurulan Rite Aid, yıllar içerisinde yaşadığı devasa büyümenin ardından son çeyrekte gelirlerini büyük ölçüde kaybetti.

Rite Aid looks to trim retail footprint | Supermarket News

Buna bağlı olarak ciddi kemer sıkma politikaları uygulayan Rite Aid, son olarak karşı karşıya kaldığı davalar nedeniyle iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

What Rite Aid's bankruptcy means for local retail pharmacies

CNBC'de yer alan habere göre; Eczane zinciri, yavaşlayan satışlar, artan borçlar ve şirketin ağrı kesicileri aşırı tedarik ederek ülkedeki opioid salgınını körüklemeye yardımcı olduğunu iddia eden bir dizi davayla boğuşuyor.

Rite Aid files for bankruptcy amid falling sales, opioid-related lawsuits

TALEBİN AZALMASI ETKİLİ OLDU

Kovid aşılarına ve testlerine olan talebin azalması, şirketin reçeteli ilaç planındaki üyeliklerin azalması ve Elixir eczane yardımları işindeki müşteri kaybı, zor durumdaki ilaç zincirinde gelirlerin yavaşlamasına katkıda bulundu.

Eczane Çalışma Saatleri 2023 - Eczaneler Saat Kaçta Açılıyor ve Kaçta Kapanıyor - Son Dakika Haberi - Fotohaber - Yaşam

Pazar günü şirket, Jeffrey Stein’ı yeni icra kurulu başkanı ve yeniden yapılanma sorumlusunun yanı sıra yönetim kurulu üyesi olarak atadı. Elizabeth Burr, Ocak ayından bu yana geçici CEO olarak görev yapıyordu ve şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek.

Rite Aid Başkanı Bruce Bodaken bir açıklamada şunları söyledi: “Jeff, şirketlere finansal yeniden yapılandırmalarda rehberlik etme konusunda güçlü bir geçmişe sahip, kanıtlanmış bir liderdir. Rite Aid’in temelini güçlendirirken ve işletmeyi uzun vadeli başarı için konumlandırırken onun katkılarından ve uzmanlığından faydalanmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.