Ünlü otomotiv markası hisselerini parsel parsel satıyor 'Piyasalarda bomba etkisi yaratacak gelişme'

Ünlü otomotiv markası hisselerini parsel parsel satıyor 'Piyasalarda bomba etkisi yaratacak gelişme'
Dünyaca ünlü otomotiv markası Toyota, otomotiv parça üreticisi Denso'daki hisselerinin önemli bir kısmını satma kararı aldı.

Otomotiv devi Toyota, diğer şirketlerdeki hisselerinin bir kısmını satma kararı aldı. Edinilen bilgiye göre Toyota'nın CEO'su Akio Toyoda, Japonya’nın en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan otomotiv parça üreticisi Denso’daki 2 milyar dolara yakın değerdeki hissesini satarak şirketteki payını yüzde 24,2'den yüzde 20'ye düşürdü. Uzmanlar bu hisse satışının Toyota’nın hissedarı olduğu 35 şirket için bir zincir etkisi yaratabileceği ve şirketlerin kurumsal yapılarında büyük değişiklikler yaratabileceğini belirtti.

thumbs-b-c-4264a93faa5a033364e52ef6f8cb127d.jpg

Toyota hissedarı, M&G portföy yöneticisi Carl Vine, “Burada neredeyse 100 yıllık bir şirketten bahsediyoruz ve son dönemde çok ciddi değişimler görüyoruz. İki yıl önce insanlar Toyota'nın çapraz hisselerini bu şekilde satmasının mümkün olmadığını söylerdi ve bunu yapmış olmaları Japonya'nın geri kalanına çok açık bir sinyal gönderiyor" dedi.

Toyota'nın muhasebe bölümü başkanı Masahiro Yamamoto, hisse satışlarının devam edeceğini ve diğer şirketlerdeki pay seviyelerini yüzde 20'ye düşüreceklerini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.