Ünlü ekonomistten seçim öncesi dolar ve altın uyarısı: Geri getirmeniz çok zor olacak!

Ünlü ekonomistten seçim öncesi dolar ve altın uyarısı: Geri getirmeniz çok zor olacak!
Seçim öncesi altın ve dolar sahiplerini ilgilendiren bir uyarı da ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu'ndan geldi. Ağaoğlu,  ''Borsa yatırımcısıysanız, sanayiciyseniz işinizi 15 Mayıs'a bırakmayın" uyarısında bulundu.

Mehmet TUFAN / KAMU SON HABER

Türkiye son saatlerin kaldığı seçime gitgide yaklaşırken, seçimlerin ardından ekonominin nasıl bir seyir alacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu''ndan elinde altın ve dolar bulunduranlar kişilere dikkat çeken bir uyarı geldi. Altın/dolar piyasasına ilişkin bilgiler veren Ağaoğlu, şu açıklamaları yaptı:

"İŞLEYİŞ BİZİ 4 FARKLI KURA GETİRDİ"

"Döviz bir şekilde Merkez Bankası tarafından temin edildiği sürece var. Peki, Merkez kaynakları sonsuz mu? Hayır değil. Bu riski gördüğü zaman insanlar buna karşı kendilerince önlem almaya çalışıyorlar mı? Evet. Ama bu işleyiş bizi 4 farklı kura getirdi.

Bir, Merkez Bankası''nın tabela kuru, iki bireylere ve tüzel kişilere bankaların sattığı kur, üçüncüsü Tahtakale’deki kur, dördüncüsü de ihracatçıların yüzde iki farklı sattıkları resmi kur.

SEÇİM SONRASINA DİKKAT: İŞİNİZİ 15 MAYIS''A BIRAKMAYIN

Piyasa cephesinde çok nahoş bir durum vardır, o da bir fiyatı gördüğü zaman piyasa unutmaz. 15 Mayıs gününü iyi yönetmek gerektiği konusunda tarafların çok ciddi düşünmesi gerekiyor. Çünkü orada herhangi bir kur, rastlantı sonucu dahi olsa, ekran arızasından bahsetmiyorum, ama dişe dokunur büyüklükte bir işlem gerçekleşmişse ve o işlemin kuru her neyse o insanların akıllarına nakşedilecek onu geri getirmeniz çok zor olacak.

O yüzden bu çok ciddi ve bence çok dikkat edilmesi gereken bir nokta. Farklı bu seçim. Daha önce hiç hissetmediğimiz, bilmediğimiz birtakım olayların yaşanma ihtimali olan bir seçim sonrası dönem bizi bekliyor. Borsa yatırımcısıysanız da, sanayiciyseniz de işinizi 15 Mayıs''a bırakmayın."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.