Ünlü ekonomist yatırımcılara seçim sonrası rekoru açıkladı ‘Parasını ona yatıran sevinçten dört köşe olacak’

Ünlü ekonomist yatırımcılara seçim sonrası rekoru açıkladı ‘Parasını ona yatıran sevinçten dört köşe olacak’
Ünlü ekonomist, seçim sonrası yatırımcılara yeni rekoru duyarak para basacak yatırım aracını açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yerel seçim sonrası yatırımcılara çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

2023 Yerel seçimin bitmesiyle beraber yatırım araçlarının seyri ise merak konusu oldu. Pek çok yatırımcı dolar, altın, mevduat faizi ve kripto para artacak mı? sorusunu araştırıyor.

ZELYUT: SİYASİ İNTİHAR OLUR

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yerel seçim sonrası ekonomi tabloda dolar kıtlığı yaşandığını belirtirken, Mehmet Şimşek’in gönderilmesini siyasi intihar olacağını söyledi. Zelyut, “Bazıları Şimşek'i gönderebileceklerini söylüyorlar; ancak bu saçmalık olur. Şimşek, sıkı para politikasından vazgeçmeyecek ve kayıpların telafisini yapmak için para dağıtımına yönelmeyecek. Çünkü para dağıtıldığında rezerv para olmadığı için hazine ya da merkez bankası para basmak zorunda kalır. Bu da hiperenflasyona neden olur” dedi.

112086606-dolartl-1.jpg

“DOLAR KURU 42 46 SEVİYESİNDE KALACAK”

Merkez Bankası’nın para basarak enflasyonu tetiklediğinin altını çizen Zelyut, “Bu nedenle, sıkı para politikası devam edecek. Bu politika devam ederse dolar kurunda 42 ila 46 lira arasında bir seviyede kalacağız, ancak yüksek faiz bedeliyle” ifadelerini kullandı.

faiz-nedir-h13224-1a015.jpg

“BUNU YAPAN PARA BASACAK”

Son olarak seçim sonrasında yaşanacakları anlatan Zelyut, “Bu durum, emekçilerin 2024, 2025 ve 2026'da zorlanacağı anlamına geliyor. Faize yatırım yapanlar ve borsada karlı şirketlere yatırım yapanlar kazanacak, ancak emekçiler ezilecek. Politikalarla enflasyonun 30'lara veya 20'lere çekilerek başkanlık seçimlerine girilmeye çalışılacak olsa da, bu da 2027'ye kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.