Ünlü ekonomist bombayı patlattı 'Herkes parasını ona yatıracak'

Ünlü ekonomist bombayı patlattı 'Herkes parasını ona yatıracak'
Ünlü Ekonomist, birçok yatırımcının o hesaplardan çıkacağını ve herkesin ona parasını yatıracağını belirtti.

Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zalyut, Merkez Bankası’nın KKM hesapları için aldığı karar sonrası yeni yılda herkesin parasını nereye yatıracağını açıkladı.

Pek çok vatandaş elindeki birikimini değerlendirmek için farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları da bunlardan biri oldu.

Eski Merkez Bankası’nın ve hükümetin döviz kurlarını düşürmek için çıkardığı KKM hesapları bekleneni vermediği için kısıtlamalar yeni dönemde artmıştı.

para.jpg

KUR KORUMALI MEVDUATLAR ARTIK AÇILMAYACAK

Son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tüm bankalara yazı göndererek TL’de Kur Korumalı dönemi bittiğini bildirdi. 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının açılmayacağı belirtildi.

ekonomi.jpg

ZALYUT: DOLARA HÜCUM YAŞANACAK

Bu noktada KKM’den çıkış yapan yatırımcılar farklı kollara yöneliyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zalyut, KKM hesaplarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zalyut, KKM hesaplarından çıkacak olan vatandaşların akın akın dolara geleceğinin altını çizdi. Zalyut, “Merkez Bankası’nın KKM kararı ile dalga dalga dolara bir talep yaratacak. Dolara bir hücum göreceğiz. 2021'de insanlar dolardan kaçıp KKM hesaplarına sığınıyordu. Ne yazık ki tersi bir etkiyle karşı karşıya gelebiliriz.” ifadelerini kullandı.

evren-devrim-zalyut.jpg

KKM hesaplarının yenilenmemesini değerlendiren Zalyut, “Bu haber dolara dalga dalga bir hücumu başlatacak. Her bir lira dönecek, dolara talep yaratacak. Bunu anlatalım ki bunlara karşı hükümet bir önlem alsın. KKM’den dolara bir hücum yaşanmasın.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.