Ünlü CEO'dan Nissan'a milyar dolarlık dava

Ünlü CEO'dan Nissan'a milyar dolarlık dava
Birkaç yıl öncesine kadar otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden olan ve şimdilerde kırmızı bültenle aranan ünlü CEO Carlos Ghosn, Nissan'a dava açtı.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Nissan-Renault ve Mitsubishi ortaklığında kilit isimlerden olan Ghosn, mali usulsüzlük ve görevini kötüye kullanma gibi suçllamalar nedeniyle 19 Kasım 2018 tarihinde tutuklanmıştı.

Hakkında atılan iddiaları reddeden ve Japon hukuk sistemini suçlayan Ghosn, kefalet ödeyerek adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Davası devam eden Ghosn, duruşma gününü beklerken 31 Aralık 2019’da özel uçakla İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçmıştı. Lübnan asıllı iş insanı, evine konser vermeye gelen müzik grubunun ses sistemlerinin taşındığı büyük kutunun içinde ülkeyi terk etmeyi başardı.

GHOSN'DAN ADINI TEMİZE ÇIKARMA HAMLESİ

Ülkesi Lübnan’a dönen iş insanı şimdilerde ise adını temize çıkarmaya çalışıyor. Carlos Ghosn, Nissan ve ortaklığın diğer iki şirketine dava açma kararı aldı. Ghosn ayrıca 12 kişiye maddi delil uydurma, iftira ve karalama nedeniyle dava açıyor. Lübnan’da açılan davanın ilk duruşmasının ise eylül ayında yapılması planlanıyor.

Yaptığı yolsuzluklar uzun süre konuşulan ve kaçışı ile gündemde yer edinen Carlos Ghosn, şu anda Interpol tarafından kırmızı bülten ile arananlar listesinde yer alıyor. Ghosn ise en başından beri bu iddiaları reddederken, kendisine komplo kurulduğu iddiasında.

Ghosn, 2021 yılında verdiği bir ropörtajda Aralık 2019’da yasa dışı bir şekilde Japonya’dan kaçış nedeni olarak “mahkemeyi hiçbir şekilde kazanma şansının olmamasını” gösterdi. Japonya’da kendisini savunamayacağını belirten Ghosn, Japonya’yı terk etmenin tek çare olduğunu savundu. Carlos Ghosn’dan açtığı dava hakkında ise henüz açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.