Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali Bodrum’da

Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali Bodrum’da
Amerika Birleşik Devletleri, Los Angeles ’dan Vocal Academy of Opera; sanatçıları, sanatseverleri ve akademisyenleri “Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali" ile 02 – 17 Temmuz tarihlerinde sanatın evrensel çatısı altında Bodrum’da bulu

Vocal Academy of Opera - Bodrum kapsamında Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda, Meksika, İtalya, Almanya, İngiltere gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden profesyonel sanatçılar, gelecek vadeden yetenekler ve akademisyenler Bodrum’ da bir araya gelecek.

Yaşları 18–40 arasında değişen katılımcılar ülkemizden müzisyen ve akademisyenlerle de çalışma fırsatı bulacak. Mozart, Bellini, Bizet, Puccini, Glinka, Verdi gibi değerli bestecilerden eserler icra edecekler ve Türk Sanat Müziği öğrenecekler. 02-17 Temmuz tarihleri arasında sahne alacakları çeşitli organizasyonlarla sanatseverlere opera, klasik, ve caz müzik eserlerinden örneklerle muhteşem ziyafetler sunacaklar.

William Shakespeare’in “Eğer müzik aşkın gıdasıysa durmadan çalınız.” dizelerinden yola çıkan VAO – Bodrum, halka açık olarak gerçekleştirdiği etkinliklerle Bodrum’da yaz gecesi rüyaları yaşatacak. 02 Temmuz’da başlayacak konserlerin sonuncusu 16 – 17 Temmuz tarihleri arasında Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali iş birliği ile 2.500 yıllık Antik Taş Ocağı, Gümüşlük’te gerçekleşecek. Sanatseverleri Antik Taş Ocağı’nda Mozart’ın Don Giovanni operası ile selamlayacaklar. Vocal Academy of Opera - Bodrum, opera ve müzikal tiyatronun geniş kitlelerle buluşmasına, sanatın dili aracılığıyla kitleler arası diyalog kurulmasına ve operanın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Farklı ülkelerden gelen katılımcılara ses derslerinden vokal koçluğuna, oyunculuktan diksiyona, yoga ve meditasyon sınıflarından İtalyanca dil derslerine çok kapsamlı bir program sunuyorlar. Çeşitli sahnelerde gerçekleştirecekleri etkinliklerle katılımcılara performans sergilemeleri ve deneyim kazanmaları için de olanak sağlıyorlar.

PANDEMİDE MÜZİSYENLERİN SIKINTILARINA ORTAK OLMAK

Vocal Academy of Opera, 2019 sezonunda İtalya’ nın Orveito ve Citta della Pieve şehirlerinde benzeri organizasyonları gerçekleştirmiş. 2020 senesinde İtalya’ nın Panicale şehrinde yapılması planlanan organizasyon pandemi nedeniyle iptal edilmiş. VAO – Bodrum, pandemi nedeniyle zor günler geçiren Türk müzisyenlerin sıkıntılarına da ortak olmayı hedefliyor. Festival kapsamında Türk müzisyenleri ve opera sanatçıları ile beraber çalışarak tutkunu oldukları sanata geri dönmeleri için fırsat verme umudu taşıyorlar. 2022 sezonunda tüm dünyayı etkisine alan pandemi sürecinin geride kalmasını ve insanların, bir eserin notaları gibi benzersiz, bir o kadar da muhteşem bir bütünün parçası olduklarını uluslararası müzik festivalleriyle hissetmelerini diliyorlar.

NEDEN BODRUM?

Vocal Academy of Opera ‘nin 2021 sezonu için Bodrum’u tercih etmelerinin sebeplerinden biri pek çok ülkede çok sayıda yazlık opera akademileri bulunurken Türkiye’de aynı kapsamda bir benzerinin olmaması. Bodrum şehrine ve sanatın şehrin ötesinde ulaşabildiği her yere geniş bir müzik, drama ve kültürel hizmet yelpazesi sunmayı hedefliyorlar. Bodrum’u tercih etmelerinin nedenlerinden bir diğeri de Türkiye’deki müzik kültürünün zenginliği ve geçmişten günümüze ülkemizdeki değerli sanatçılar. Türkiye’ yi daha önce hiç ziyaret etmemiş katılımcılarını ve akademisyenlerini Türk kültürü ve Türkiye’nin sunduğu harika müzikal manzara ile tanıştırmak istemişler. Tarih boyunca birçok sanatçı ve edebiyatçının yaratıcılıklarını beslemek için Bodrum’ u tercih etmesinden de etkilenmişler.

VAO – Bodrum, opera severleri ve opera ile tanışmak isteyen herkesi halka açık etkinliklerine bekliyor.

Konser Tarih ve Bilgileri:

2 Temmuz – Hotel The Karia Princess, 20:30

Opera Gecesi: Müzikal Tiyatro, Caz.

Puccini, Verdi, Mozart, Bernstein ve ünlü bestecilerden seçkiler

7 Temmuz - Sianji Well Being Resort Hotel, 20:30

Büyük Konser: Puccini’nin sevilen ünlü tiyatro ve müzikal eserlerinden düetler ve aryalar

(Kapalı Etkinlik)

10 Temmuz - Hotel The Karia Princess, 20:30

Tragedia e Commedia: Opera Double Bill

F. Couperin’s “Tres Leçon de Ténèbres”

A. Saileri’s “Prima la musica e poi le parole”

(Sınırlı katılım)

15 Temmuz - Trastevere Ristorante Italiano, 20:30

Ünlü opera müzikleri, tiyatral müzik ve caz

(Rezervasyonlu etkinlik)

16 Temmuz - Antik Taş Ocağı Gümüşlük, 20:00

W. A. Mozart’ ın “Don Giovanni” Operası

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali işbirliği ile

17 Temmuz - Antik Taş Ocağı Gümüşlük, 20:00

W. A. Mozart’ ın “Don Giovanni” Operası

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali işbirliği ile

Konser takvimiyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için:

Website: VocalAcademyOrvieto.com

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.