Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı

Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı
Fuarda, Türk mücevher sektörünün özgün tasarım ürünleri 19 Mart Pazar gününe kadar sergilenecek.

Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda CNR Expo'da tüm dünyadan alıcı ve satıcıları bir araya getiren 44. Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı-Istanbul Jewelry Show bugün kapılarını açtı.

Türkiye kuyumculuk sektöründen, altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, yarı değerli ve değerli taş, inci, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma sektörlerinden bin 200’ün üzerinde önemli mücevher marka ve firmasının, özel koleksiyonları ve ürünleri dünya genelinden önemli alıcı ve sektör profesyoneli ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Halka kapalı gerçekleştirilen ve sadece sektör profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türk mücevher sektörünün özgün tasarım ürünleri görücüye çıktı.

 

- 1 milyon liralık tektaş ilgi görüyor

 

Fuarda, 1 milyon lira değerinde toplamda 8 karattan oluşan tektaş yüzüğün yanı sıra, 10 bin dolar değerinde Allah'ın 99 isminin bulunduğu 5 metrelik altın zincir dikkati çekiyor.

Şah-ı Alem Dem koleksiyonuna ait Osmanlı tarihindeki önemli gelişmelerin anlatıldığı dokuz yüzük de fuarda bulunuyor. 2 bin 900 lira ila 4 bin 850 lira arasında satılan yüzüklerden, "Diriliş" yüzüğünde Kayı Boyu'nun sembolü ile Göktürkçe "Türk" yazılırken, "Fetih 1453" yüzüğünde ise Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in "Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile erişemez" sözü Osmanlıca olarak işlendi.

Fuarda, altın işlemeli gözlük, şal ve yelek ilgi gören ürünler arasında yer alırken, 100 bin dolar değerinde 83 karatlık pırlanta gerdanlık ve çocuklar için tasarlanan ve içerisine mesaj yüklenebilen teknolojiyi barındıran ürünler de bulunuyor.

İstanbul Altın Rafinesi fuara yapımı 3,5 ay süren Truva atıyla katıldı. İç tarafı çelik konstrüksiyon olan atın yapımı için 5 kilogram da altın kullanıldı.

 

- GLT mücevher analizi yapıyor

 

Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle İstanbul Kuyumcular Odasında kurulan Türkiye’nin ilk yerli gemoloji laboratuvarı Türkiye Gemoloji Laboratuvarı GLT, son teknolojiyle donatılan laboratuvarı fuara taşıyarak katılımcı firma ve profesyonel ziyaretçilere, pırlanta, renkli taş ve mücevher analizi yapıyor.

GLT Gemologu Ercüment Tandoğan, laboratuvarda değerli taş analizi yaptıklarını belirterek, bunun fuarda ilk defa gerçekleştirildiğini, fuarın yeni açılmasına rağmen mücevher analizinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

 

- Fuarda sosyal sorumluluk projesi de bulunuyor

 

Bir mücevher firması da 4 kilogram ağırlığında ve 600 bin lira değerinde altın kalp tasarımıyla dikkati çekti. Kalbin tasma kolyelerden oluşan koleksiyonunun satışından elde edilecek gelirin belirlenen bir kısmı Türk Kalp Vakfı Çocuk Kardiyoloji Merkezine bağışlanacak.

Türkiye başta olmak üzere Avrupa’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Amerika’ya birçok coğrafyadan önemli alıcıyı ağırlayan, dünyanın 5. büyük mücevher fuarı olma özelliği ile 2016 Ekim ayında, toplam ziyaretçide yüzde 12, yabancı ziyaretçide ise yüzde 19’luk artış ile 19 binin üzerinde, 80’i aşkın ülkeden sektör profesyonelini ağırlayarak, yüzde 48’i yabancı ziyaretçi ile önemli bir başarıya imza atan "Istanbul Jewelry Show"da bu yıl da dünyanın dört bir yanından mücevher sektöründen önemli alıcıların gelmesi bekleniyor.

Fuar, 19 Mart Pazar günü sona erecek.

Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı

Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı

Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı

Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı

Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı başladı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.