Ukrayna: Ruslar barajı vurdu, sel tehlikesi var

Ukrayna: Ruslar barajı vurdu, sel tehlikesi var
Ukraynalı devlet yetkilileri, Rus güçlerinin Nova Kakhova Barajı'nı vurduğunu belitti. Ayrıca yetkililer, baraj çevresinde yaşayan halk için sel tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Rus güçleri Ukrayna'daki Nova Kakhova Barajı'na saldırı düzenledi. Gerçekleşen salrının ardından Ukraynalı devlet yetkilileri baraj çevresinde yaşayan insanlar için sel uyarında bulundu.

Nova Kakhova barajına gerçekleştirilen Rus saldırısını ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna Dışişleri Bakanı ve Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi acil olarak bir araya gelecek.

Habertürk'ün haberine göre, Ukrayna, Rus güçlerinin ülkenin güneyindeki büyük bir barajı vurduğunu ve sel tehlikesinin olduğunu açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, baraj patlamasının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı ve Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi ile olağanüstü toplantı yapmak için bir araya gelecek.

45455445.jpg

Zelenskiy sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, "Rus teröristler. Kakhovka hidroelektrik santrali barajının yıkılması, tüm dünya için yalnızca Ukrayna topraklarının her köşesinden kovulmaları gerektiğini doğruluyor. Onlara bir metre bile bırakılmamalı çünkü her metreyi terör için kullanıyorlar. Güvenliği geri getirecek olan sadece Ukrayna'nın zaferidir. Ve bu zafer gelecek. Teröristler ne su, ne füze ne de başka bir şeyle Ukrayna'yı durduramayacaklar." dedi.

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin Nova Kakhova Barajı'nı vurduğunu bildirdi, Dnipro Nehri etrafında yaşayanların tahliye edilmesi çağrısında bulunuldu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, nehrin sağ kıyısında ve Herson şehrinin bazı kısımlarında bulunan 10 köyde yaşayanların gerekli eşyalarını alarak evden ayrılması istendi.

ekran-dffs.jpgekran-alintisifdgfdgsdgsdg.jpg​​​​​​​​​​​​​​

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.