Ufacık tefecik ama şifa dolu! Bağırsak tembelliğini gideriyor, kansere koruyucu kalkan oluyor

Ufacık tefecik ama şifa dolu! Bağırsak tembelliğini gideriyor, kansere koruyucu kalkan oluyor
Şifa deposu yiyecek bamya tohumu, say say bitmeyen yararlara sahip. Sindirim sistemine, diyabete, kansere karşı koruyucu etkileriyle adeta bir yıldız besin. İşte bu harika yiyeceğin tüm faydaları…

Sağlığını düşünenlerin mutfaklarından eksik etmemesi gereken bamya tohumu, pek çok vitamin ve mineral içermesinin yanı sıra kronik hastalıkların çözümü oluyor. Sağlık açısından bu denli faydalı olan bu ufak yiyecek, aktarlarda kolayca bulunabiliyor.

Bamya tohumu faydaları açısından tercih edilen yiyeceklerden biri oluyor. Sindirim sorunları çekenler, tip 2 diyabet hastaları, kanser hastaları, eklem şikayetleri olanlar ya da bağışıklığı düşük olanlar bamya tohumu tüketiyorlar. Peki, bamya tohumunun tüm faydaları neler, bu tohum nelere iyi geliyor?

KAS VE KEMİK SAĞLIĞINI KORUYOR

Bamya bitkisinin çekirdekleri olan küçük tohumlar kas ve kemik sağlığı açısından koruyucu özellikler gösteriyor. Kalsiyum, demir, çinko, B grubu vitaminleri ve mineral içeriği sebebiyle bamya tohumları kemik hastalıklarının oluşma riskini azaltıyor.

Yüksek vitamin ve mineral içeriği kansızlığı gideriyor, kan değerlerini normal seviyelerde tutarak vücudu besliyor.

organik-bamya-tohumu-1-8338.jpg

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı koruyucu kalkan olan bamya tohumu aynı zamanda halsizlik, yorgunluk şikayetlerini gidermede de bir numara. Vücuda enerji vererek güçlü kalmasını sağlıyor.

BAĞIRSAK TEMBELLİĞİNİ ÖNLÜYOR

Küçük yapısı onu değersiz kılmıyor. Aksine, minik ama etkili yiyeceklerden biri olarak düşünülüyor. Çünkü sağladığı faydalar arasında bağırsak tembelliğini önlemesi de bulunuyor. Bamya tohumu bağırsak şikayetlerinin önüne geçiyor, tembel bağırsakları çalıştırıyor.

7e02ae9d3040c220bb07827a324f0cfd.jpg

Böylece bağırsakları temizliyor, kabızlığı önlüyor, ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsakları sağlığına kavuşturuyor. Ayrıca sindirim sistemine gösterdiği etkiler sayesinde kolon kanseri gibi bazı kanser türlerine karşı da koruyucu oluyor.

KİLO VERMEYİ SAĞLIYOR

Fazla kilolarınızdan bamya tohumu sayesinde kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini olumlu yönde etkileyerek tok tutma özellikleri gösteriyor. Düşük kalorisi sebebiyle vücutta yağ olarak depolanmaması da önemli konulardan biri.

DİYABET VE KALP SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ

Aşırıya kaçmadığınız müddetçe, haftada bir defa birkaç kaşık tükettiğinizde kalp ve damar sağlığını koruduğunu görebilirsiniz. Aynı zamanda diyabeti önlemede de kullanılan besinlerden biri. Tip 2 diyabetli olan kişiler bamya tohumu tüketerek hem kolesterollerinin düştüğünü görürler hem de insülin dirençleri normal seviyelere çekilir.

aw014527-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.