Ücretsiz ulaşımda yeni karar

Ücretsiz ulaşımda yeni karar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca ücretsiz şehir içi ulaşım için yapılan gelir desteği ödemeleri arttırıldı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşımı için yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan "Ücretsiz seyahat kapsamında yapılacak gelir desteği ödemesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik" çerçevesinde ödeme miktarlarını düzenleyen maddelerde değişiklik yapıldı.

Yapılan değişikliğe göre, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık 2 bin 250 TL olan destek ödemesi fiyatı 3 bin 375 TL’ye, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren ulaşım aracı için aylık 2 bin 992,5 TL olan destek ödemesi 4 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca Büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren ulaşım aracı için aylık 2 bin250 TL olan ödemenin 3 bin 375 TL’ye ve Büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için ise aylık bin 800 TL olan ödemenin 2 bin 700 TL’ye arttırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar ise 1 Temmuz 2023’te devreye gireceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.