Ücretsiz maç izleyenler dikkat ‘Bunu yapan yandı’

Ücretsiz maç izleyenler dikkat ‘Bunu yapan yandı’
Ücretsiz maç izleyenler aman dikkat. Bu hatayı yapan cayır cayır yandı.

Ücretsiz maç izleyenleri ilgilendiren ve dikkatli olmalarını gerektiren olaydan Adana’da yaşandı. Seyhan ilçesinde ikamet eden inşaat ustası Y.G., geçen hafta akşam saatlerinde ücretsiz futbol maçı izlemek için cep telefonuna gelen bağlantı linkine tıkladı.

Durumdan şüphelenmeyen Y.G., sabah uyanınca şoke oldu. Uyandığında cep telefonunun kilitlendiğini fark eden Y.G. sim kartını başka bir telefona taktı ve cep telefonuna bankadan gönderilen kısa mesajla adeta yıkıldı.

ADINA 250 BİN TL KREDİ ÇEKİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Hesabından 250 bin lira kredi çekildiğini ve bu paranın 138 bin lirasının tanımadığı kişilere aktarıldığını öğrenen Y.G., önce çalıştığı banka şubesine gidip hesabını dondurduktan sonra polise giderek şikayette bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

sifir-tiklama-saldirilari.jpg

Y.G. dolandırılmadan önce yaşadıklarını anlattı. Maç linkine tıklamadan bir gün önce seçim sonuçlarıyla ilgili anket yaptığını söyleyen bir kişi tarafından arandığını ifade eden Y.G. “Beni arayan telefon numarasını arama motorunda arattığımda, ‘Sesinizi kopyalıyorlar, dolandırıcılar’ şeklinde şikayetler olduğunu gördüm. Şimdi düşününce telefonuma bulaşan virüsle bağlantılı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKA İSİMLERE TRANSFER YAPILMIŞ

Hesabında çekilen krediden Ö.İ.C. isimli kişiye 99 bin lira, M.Ö. isimli kişiye de 39 bin lira transfer yapıldığını aktaran Y.G. “Bu kişileri tanımıyorum. Bankadan itiraz formu doldurdum ancak banka kendinde güvenlik açısından kusur görmüyor. Şüphelilerin yakalanması için suç duyurusunda da bulundum.” dedi.

521424-ayc3-cover-an23.jpg

Suçluların bir an önce bulunup yakalanmasını isteyen Y.G., devamında şunları söyledi:

“Şu dönemde bankalar çok ağır şartlarda kredi veriyorlar, kimse de çekmek istemiyor. Geçen ay 300 bin lira kredi çekmek için başvuruma onay çıkmadı ama gece ben uyurken haberim olmadan dolandırıcılar çekti.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.