'Ücretsiz doğal gaz' kararı Resmi Gazete'de!

'Ücretsiz doğal gaz' kararı Resmi Gazete'de!
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile doğal gaz tüketimini ilişkin rapor yürürlüğe girdi.

Mehmet Emin ÖZTÜRK / KAMU SON HABER

EPDK’nın “Doğal Gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Uygulanmasına” ilişkin belirlediği usul ve esaslar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Toplam ödenecek tutar faturada ''0'' TL olarak gösterilecek. Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek. Tahsil edilen tutarlar ise şirketler tarafından 3 iş günü içerisinde nakit olarak iade edilecek. Düzenlemeyle, 1 Mayıs 2024 tarihine ve 25 metreküpe kadar olan doğal gaz tüketiminin bedeli de faturadan düşecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedellerine dair belirlediği usul ve esaslar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile abonelerden tahsil edilen doğal gaz faturası iptal edilerek 3 gün içinde para iadesi yapılacak. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konuya ilişkin açıklama yaparak "1 Mayıs 2024''e kadarki faturalarda, tüketimin 25 m3’e kadar olan kısmı için indirim tutarı hesaplanacak" dedi.

"40 MİLYAR TL VATANDAŞLARIMIZIN CEBİNDE KALACAK"


Düzenlemenin ayrıntılarına, usul ve esaslara dair bilgi veren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz "Hep birlikte bir rüyanın gerçekleşmesine şahit oluyoruz. Ancak yolun daha çok başındayız. Yerli doğal gaz sadece tüketicilerimizin yüzünü güldürmekle kalmayacak. Türkiye’nin enerjide bir ticaret merkezi, küresel bir enerji devi olmasının da önünü açacak” dedi. 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak bedelsiz doğal gaz faturası uygulaması ve akabinde 1 Mayıs 2024’e kadar uygulanacak indirim ile ilgili tüketicilerin müsterih olması gerektiğini hatırlatan Yılmaz, uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlerken tüm aboneler için gereken ayrıntıları titizlikle ele aldıklarını vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.