Uber’in büyük rakibinden elektrikli otomobil hamlesi

Uber’in büyük rakibinden elektrikli otomobil hamlesi
İngiltere'de faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük taksi şirketlerinden Addison Lee, filosunu tamamen yenilemeye hazırlandığı belirtildi. Addison Lee, 2021 yılına kadar binek araç filosundaki tüm otomobillerini elektrikliye çevirecek.

Uber’in büyük rakibinden flaş hamle

Londra’da kurye ve özel taksi kiralama şirketi olarak faaliyet gösteren Addison Lee, elektrikli araçlar ile alakalı örnek olacak bir adım attı. Londra’nın en büyük taksi şirketi olarak da bilinen Lee, 2021 yılına kadar binek araç filosundaki tüm araçları elektrikliye çevirecek.

ShiftDelete.Net'ten Hasan Karaüzüm'ün haberine göre; filosunda halihazırda 4.800’den fazla araç barındıran şirket, aldığı yeni siyah taksiler ile bu sayıyı 7 bin barajına çıkarmıştı. Binlerce araç içerisinde yalnızca 650 adedi sıfır emisyona sahip araçları olan şirket, tüm filosunu elektrikli araçlara geçirme konusunda Volkswagen ile işbirliğine gitti.

Aldığı radikal bir kararla değişimi başlatan Addison Lee, Volkswagen ile yaptığı işbirliği neticesinde ID.4 araçlar ile yenileyecek. Bu yenileme için 218 milyon dolar yatırım yapan şirket, çevreci yaklaşımıyla tebriklerin odağı oldu.

77 kWh lityum iyon pil paketine sahip olan ID.4, 250 mil (402 KM) menzili ile şehir içi kullanım için ideal oluşu ile öne çıkıyor. Ayrıca 201 beygir gücüne sahip aracın, performans açısından da şehir içinde verimli bir sürüş sergilemesi bekleniyor.

Şu anda sahip olduğu 650 elektrikli otomobile ek olarak yıl sonuna kadar 450 EV daha filosuna katmayı amaçlayan şirketin, tüm filosu tamamen elektrikli hale gelene kadar ayda 200 elektrikli otomobil değişimi planlıyor.

Şirketin ayrıca 4 milyon dolar değerinde yatırımla kurduğu Future Mobility Fund’u kullanarak sürücüleri için şarj altyapısı kuracağı da belirtiliyor. Addison Lee’nin 2023 yılına kadar hedefine ulaşması durumunda Uber gibi rakiplerinin önüne geçeceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.