Twitter'in kurucusundan korkutan iddia: Tüm dünyaya yayılacak

Twitter'in kurucusundan korkutan iddia: Tüm dünyaya yayılacak
Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey geçtiğimiz cuma günü Twitter'dan yayımladığı mesajda çarpıcı iddialarda bulundu. Dorsey, ABD'de ve tüm dünyada hiperenflasyonun gelmekte olduğunu öne sürdü.

Twitter'in kurucusundan korkutan iddia

Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, ABD’de artan enflasyona ilişkin çarpıcı bir mesaj paylaştı. İşlerin çok daha kötüye gideceğini söyleyen Dorsey, Cuma gecesi attığı twitinde ABD’de ve tüm dünyada hiperenflasyon olacağını yazdı. Dorsey, “Hiperenflasyon her şeyi değiştirecek” ifadelerini kullandı.

Tweet, tüketici enflasyonunun ABD’de 30 yılın zirvesine yaklaşmasıyla ve sorunun artacağı endişeleri ile paralel bir dönemde geldi.

FED'İN ENFLASYON TEZİ

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da önceki gün yaptığı açıklamada, ABD’de ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini ifade etmişti.

Powell konuşmasında, mevcut yüksek enflasyon oranlarının, fiyat belirleyicilerinin gelecekte gereğinden fazla yüksek enflasyon olacağı beklentisine yol açtığını kaydetti.

Enflasyonun yükselmesine neden olan küresel tedarik zinciri kırılmalarının tahmin edilenden daha uzun sürebileceğini belirten Powell, bu durumun muhtemelen gelecek yıla kadar devam edeceğini açıkladı.

HİPERENFLASYON NEDİR?

Hiperenflasyon, enflasyonun yılda yüzde 200 sınırını aştığı anlardaki halini ifade ediyor. Dörtnala enflasyon olarak da adlandırılan hiperenflasyon paranın değerinin yitirdiği en şiddetli enflasyon biçimi olarak biliniyor.

Dünya tarihinde bugüne kadar 58 hiperenflasyon dönemi yaşandı. Günümüzde ise bunun en önemli örneği Venezuela’da görülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.