Twitter'da büyük hata! Özür dilediler

Twitter'da büyük hata! Özür dilediler
Twitter, kötü niyetli raporlar sebebiyle yanlışlıkla hesapları askıya aldı.

Twitter'da büyük hata! Özür dilediler

Shiftdelete’in bilgilerine göre, Twitter, geçtiğimiz haftalarda hayata geçirdiği yeni politikası ile gündeme geldi. Kişilerin rızası olmadan paylaşılan video ve fotoğrafları kaldırmaya yönelik başlatılan çalışma, Twitter’ın yanlış kararlar vermesine sebep oldu.

Gizlilik ilkelerinde değişikliğe giren Twitter, artık fotoğraf ve video paylaşımında rıza esasına göre hareket edecek. Şirketin yeni politikasını kötüye kullanan bazı kişiler, gazetecileri ve araştırmacıları ihbar etti.

Cuma günü yayınladığı yazı ile kullanıcılarından özür dileyen Twitter, “koordineli ve kötü niyetli rapor” adı altında yapılan şikayetler sebebiyle bazı hesapları yanlışlıkla askıya aldığını açıkladı. Hatanın düzeltildiğini belirten şirket, yeni gizlilik politikasının sağlıklı bir şekilde çalışması için inceleme başlattıklarının altını çizdi.

Konu hakkında açıklama yapan Twitter temsilcisi, “Kötü niyetli raporların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ne yazık ki uygulama ekiplerimiz bu konuda hata yaptı ve bazı hesapların askıya alınmasıyla sonuçlandı. Yaptığımız hataları bir daha tekrarlamamak için inceleme başlattık. Taciz ve korkutma amacıyla yapılan paylaşımları engellemek için düzenlediğimiz politikamızı lütfen doğru şekilde kullandığınızdan emin olun.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.