"TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var" yarışması

"TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var" yarışması
"TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" yarışmasında ön elemeyi geçen 33 ekibin katıldığı eğitim kampı tamamlandı. Jüri tarafından seçilen 12 ekip, beraber iş fikirlerini geliştirecekleri TÜSİAD üye rehberleriyle eşleşti

"TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var" yarışması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından üniversite öğrencilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen "TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" yarışmasında ön elemeyi geçen 33 ekibin katıldığı eğitim kampı tamamlandı.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, girişimci üniversite öğrencilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunmak için düzenlenen ve 3 bin 700’den fazla öğrencinin başvurduğu "TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" yarışmasında ön elemeyi geçenlerin katıldığı eğitim kampı etabı sona erdi.

Özyeğin Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen kampta yarışmacılar, iş fikirlerini geliştirmeye yönelik eğitimler almanın yanı sıra girişimcilik ekosisteminin lider isimleri ile tanışma fırsatı yakaladı.

Kampın sonunda jürinin seçtiği 12 ekip, beraber iş planlarını hazırlayacakları TÜSİAD üye rehberleriyle eşleşti.

 

- Final 17 Mayıs'ta

 

Türkiye’nin 73 ili ve 152 üniversitesinden öğrencilerin başvurduğu yarışmada, toplamda bin 426 proje, en az iki yatırımı olan veya Bireysel Katılım Sermayesi lisansına sahip melek yatırımcılar ile girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerinin oluşturduğu bağımsız bir ön jüri tarafından değerlendirildi.

Ön eleme aşaması sonucunda jüriden en yüksek puanı alan, 31’i asil, 21'i yedek toplam 52 iş fikri, bir sonraki aşamaya geçti.

Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan "TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" yarışmasında final 17 Mayıs'ta yapılacak.

Yarışmada birinciye 75 bin lira, ikinciye 50 bin lira, üçüncüye ise 25 bin lira para ödülü verilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.