Türklerin çalışmak için yeni rotası belli oldu 'Aylık kazanç 80-90 bin TL'

Türklerin çalışmak için yeni rotası belli oldu 'Aylık kazanç 80-90 bin TL'
Ekonomik krizin artması ve alım gücünün her geçen gün düşmesiyle beraber Türkler başka ülkelere çalışmak için akın etmeye başladı.

Yaşanan ekonomik kriz günden güne çığ gibi büyümeğe devam ediyor. Türkiye’de bu denli büyüyen ekonomik kriz nedeniyle Türkler başka ülkelerde daha rahat nefes almak ve yaşamak için akın ediyor.

Bu sefer Türklerin çalışmak için akın ettiği yer ne ABD ne de Almanya. Bu sefer Türkler Güney Kore’ye akın etti. Güney Kore’de en düşük aylık kazanç 2 bin dolardan başlayarak 5 bin dolara kadar çıkıyor.

donerci.jpg

Birçok farklı meslek grubunda çalışmak için giden Türk vatandaşlarından bir tanesi motokuryelik yaparak ayda ’80-90 bin TL kazandığını dile getirdi’.

Bu rakam oldukça ciddi ve ülke değiştirmek için de değebilecek bir maaş. Teknolojisinin yanı sıra K-Pop ile dünyaya kendini tanıtan Güney Kore'ye artık binlerce Türk çalışmaya gidiyor.

Güney Kore, ise kaçak işçi durumundan şüphelendiği için son dönemde birçok Türk'ü geri çevirdi.

moto-kurye.jpg

YENİ ROTA GÜNEY KORE

Güney Kore’ye öğrenci olarak gelenlerin dışında gurbetçi Türkler restoran, tarla ve denizlerde çalışıyor.

AYLIK KAZANÇ DUDAK UÇUKLATTI

Türkleri memleketinden 7 bin 700 km uzağa getiren en önemli neden ise kazanılan para. Ortalama bir Türk işçisinin kazandığı para en düşük 2000 bin dolardan başlıyor ve 5 bin dolarlara kadar çıkabiliyor.

KAÇAK TÜRKLERİN SAYISI DA OLDUKÇA FAZLA

Seul'de yasal olarak çalışan Türk sayısının 5 bin olduğu aktarılırken kaçak olarak çalışan Türklerin sayısının 10 binin üzerine çıktığı ifade edildi.

Güney Kore ise kaçak işçi durumlarını engellemek için son dönemde birçok Türk'ü kapıdan geri çevirdi.

denizci.jpg

"HER GÜN EN AZ 20-30 MESAJ GELİYOR"

Show Haber'in haberine göre bir iş insanı, "Buranın insanları iyi. Almanya'ya gidip Türk'üm dediğin zaman iyi gözle bakmıyorlar" dedi.

Orada çalışan Türkler ise "Uzak Doğu'nun Almanyası Kore olmuş diyebiliriz" , "Bu ülkede her zaman Korelilerin yapmadığı zor işleri biz yaptık. Tarlasını denizini bütün ağır işleri biz yaptık", "Bana iş için her gün en az 20-30 tane mesaj geliyor" yorumlarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.