"Türklere iş vermem" diyen Suriyeli hakkında yeni gelişme

"Türklere iş vermem" diyen Suriyeli hakkında yeni gelişme
Sosyal medyada kendisini Suriyeli lokanta sahibi olarak tanıtan bir kişinin, "Türk çalıştırmam" sözleri çok konuşulmuştu. İşte o kişi hakkındaki yeni gelişmeler...

Sosyal medyada dün çok konuşulan "Suriyeli lokantacı Türkler’e iş vermiyor" mesajı verilen paylaşımın yalan olduğu kısa sürede anlaşıldı.

2-001.jpgCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriyeli olduğunu söyleyen bir kişinin aslında Türk ve Bursa’nın Karacabey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu O.A.D. olduğunu tespit etti.

1-001.jpg

Bunun üzerine O.A.D. hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltı kararı verildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri O.A.D.'yi kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da, "Türkiye’ye sığınan bir Suriyeli: Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki, ’Ben yabancı çalıştırmıyorum’" iddiasıyla paylaşılan görüntülerdeki şahıs, O.A.D. isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşıdır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.