Türkiye'nin zincir marketinde skandal görüntüler! İnsan sağlığı böyle hiçe sayıldı

Türkiye'nin zincir marketinde skandal görüntüler! İnsan sağlığı böyle hiçe sayıldı
Türkiye'nin önde gelen zincir marketinde skandal görüntüler kaydedildi.

Avcılar'da bulunan bir zincir marketin şubesinde satışa sunulmak üzere getirilen tavukların taşınma şekli, sosyal medyada geniş çapta tepkilere yol açtı. Tahtakale Mahallesi'nde yer alan zincir market şubesine getirilen tavukların soğuk zincir yerine binek bir araçla taşınması, vatandaşlar arasında büyük bir infiale neden oldu.

aw198467-01.jpg

Bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ortaya çıktı. Görüntülerde, hafif ticari bir aracın bagaj ve arka koltuğuna yüklenen tavukların mağazaya taşınarak reyona yerleştirildiği ve satışa sunulduğu görüldü. Bu durum, konuyla ilgili olarak konuşan kasaplar tarafından da büyük tepkiyle karşılandı. Kasaplar, bu taşıma yönteminin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek endişelerini dile getirdi.

aw198467-02.jpg

Niyazi Akçay, tavuk etinin özellikle sıcak hava ile temasının tehlikeli olduğunu vurgulayarak, soğuk zincirin korunması gerektiğini ifade etti. Tavukların sıcak havaya maruz kaldıktan sonra tekrar dolaba konulmasının fayda etmeyeceğini belirten Akçay, bu taşıma yönteminin yasak olduğunu vurguladı. Sadrettin Gül ise uzun yıllardır bu sektörde olduğunu ve tavuk etinin soğuk zincirde taşınması gerektiğini vurgulayarak, bu tür ürünlerin güvenilir yerlerden temin edilmesi gerektiğini söyledi.

aw198467-04.jpgZincir market yetkilileri ise yaşanan durumun tedarikçi firma çalışanının inisiyatifi sonucunda gerçekleştiğini belirttiler. Teslimat aracının mağazaya yaklaşık olarak birkaç yüz metre kala arızalanması nedeniyle ürünlerin kısa süreliğine başka bir araca aktarıldığını ifade ettiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.