Türkiye'nin köklü demir çelik şirketi halka arz oluyor: 62 milyon lot dağıtacak

Türkiye'nin köklü demir çelik şirketi halka arz oluyor: 62 milyon lot dağıtacak
Türkiye’nin en köklü demir çelik şirketleri arasında bulunan Soybaş Demir Çelik, Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusu yaptı.

1961 yılında bu yana demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren Soybaş Demir Çelik, Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) taslak izahname sunarak halka arz sürecini resmen başlattı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Demir çelik devi halka arzda toplam 62.500.000 adet lotunu bireysele eşit dağıtım yöntemiyle satışa sunacak. Bu paylardan 50.000.000 adedi sermaye artırımı yoluyla, geri kalan 12.500.000 adedi ise ortak satış yöntemiyle halka arz edilecektir. Şirketin halka arz süreci Ziraat Yatırım menkul Değerler, TEKB ve Yatırım Finansman Menkul Değerler tarafından yürütülecek.

SOYBAŞ DEMİR ÇELİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

Soybaş Demir Çelik’in halka arz sonrası halka açıklık oranını yüzde 32,89 olarak belirlendi. Halka arz sürecinin ardından, şirket paylarında fiyat istikrarı işlemleri 15 gün boyunca gerçekleştirilmesi bekleniyor. Şirketin halka arza katılım sağlanacak banka ve aracı kurumlar SPK onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

Şirket, halka arzdan elde edeceği net gelirin yüzde 55-60’ını yatırımlar ve makine teçhizat alımları için, yüzde 25-30’unu işletme sermayesi için, yüzde 15-20’sini ise güneş enerjisi santrali (GES) yatırımları için kullanmayı planlamakta. Halka arzın 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde gerçekleşmesi beklenmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.