Türkiye'nin ilk kadın generaline yeni görev

Türkiye'nin ilk kadın generaline yeni görev
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Türkiye'nin ilk kadın generali olan Tuğgeneral Özlem Yılmaz yeni bir göreve getirildi.

Geçen yıl Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Tuğgeneral Özlem Yılmaz Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Jandarma Personel Merkez Daire Başkanı oldu.

Yılmaz, başında bulunduğu Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube ekipleriyle kırsal alanda, jandarmanın sorumluluk bölgelerinde kapı kapı dolaşarak kadına yönelik şiddettin önlenmesi için çalışmalar yapıp, eğitimler verdi, kadınlara sahip oldukları hakları anlattı. Broşür ve bilgilendirme metinlerinin kadınlara ulaştırılması çalışmaları yürüttü.

ÖZLEM YILMAZ KİMDİR?

Özlem Yılmaz, 1976 İstanbul doğumlu. 1997 yılında Kara Harp Okulu’ndan teğmen rütbesinde mezun oldu. Şırnak-Silopi 23’üncü Piyade Tugay Komutanlığı’nda takım komutanlığıyla başlayan kariyerinde, son olarak Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Yılmaz evli ve 2 çocuk annesi.

Kaynak: Aydınlık

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.