Türkiye'nin en ucuz otomobili 7 bin 306 TL taksitle satışa çıktı

Türkiye'nin en ucuz otomobili 7 bin 306 TL taksitle satışa çıktı
Türkiye'nin en ucuz sıfır aracı aylık 7.306 TL taksitle satışa çıktı.

Sıfır araç fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken seçim sonrasında yükselen döviz kurları ile beraber yeni zam yağmuru yaşanmaya başlanmıştı.

Haziran ayına dev zamlarla giren araç markaları Euro kurunun 25 TL seviyesini aşarak yeni rekorunu kırması ile apar topar fiyat listelerini kaldırmıştı. Yeni zamların büyük oranlarda geleceği ifade edilirken araç almak isteyen kişilerde yaşanan bu gelişmelerden olumsuz etkilenmişti.

EN UCUZ SIFIR ARABA FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükseliş cepleri yakmaya devam ederken araba sahibi olmak ta artık dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlar için imkansız hale gelmişti. Hem yükselen fiyatlar hem de artık stok sorunu nedeni ile 5-6 aya çıkan bekleme süreleri vatandaşları zorlarken Haziran ayının en ucuz sıfır araç fiyatı açıklandı.

Citroen'in şehir içi sürüş için özel olarak üretmiş olduğu sıfır araba modeli 275 Bin TL satış fiyatı ile piyasaya sürülürken taksitle sıfır araba almak isteyen kişilere de özel fırsat açıklandı. Citroen Ami için yapılan açıklamada 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olan fiyat listesi ile 75 bin TL kredi seçeneği sunulacağı ifade edildi. 12 ay vadeli 75 bin TL kredi paketinde aylık taksit tutarı ise 7 bin 306 TL olarak ilan edildi.

Elektrikli küçük araç olarak üretilen Citroen Ami 2 kişilik kapasitesi ile şehir içinde pratik kullanım imkanı sunuyor. Ayrıca araç B2 ehliyetle kullanılabildiği için 16 yaş ve üzeri kişiler tarafından da sürülebiliyor. Araçta aynı zamanda yıllık muayene ve ÖTV ödemesi de bulunmuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.