Türkiye'nin en ucuz elektrikli aracı satışa çıktı: İşte Dacia Spring'in fiyatı ve özellikleri

Türkiye'nin en ucuz elektrikli aracı satışa çıktı: İşte Dacia Spring'in fiyatı ve özellikleri
Avrupa'nın en ucuz elektrikli otomobil modeli olan Dacia Spring, Türkiye'de satışa çıktı.

shiftdelete.net'in aktardığına göre, Dacia Spring’in hem Avrupa hem de Türkiye’de büyük bir ilgi görmesinin en temel 2 nedeni elektrikli ve uygun fiyatlı oluşu. Öyle ki Avrupa’da 21 bin euro seviyesinde bir fiyat etiketi mevcut. Üstelik vergi indirimleri ve teşvik programlarıyla birlikte neredeyse yarı fiyatına (12-13 bin euro) almak mümkün.

Fakat ülkemizde bu teşvikler olmadığı gibi Çin’den gelen ithal otomobillere ek gümrük vergisi uygulandığı için beklenenin de üzerinde bir fiyatla satışa sunuldu. Öyle ki bu yılın başlarında 500 bin TL bandında giriş yapmasının bekleniyordu.

Ancak bugün itibariyle artan euro-dolar kurunun da etkisiyle Dacia Spring Extreme Electric 65, 875 bin TL fiyatı ile satışa çıktı. Tabii tüketici açısından olumsuz gördüğümüz tüm bu nedenlere rağmen Türkiye pazarının en ucuz elektrikli otomobili olduğu için insanlara güzel bir alternatif sunmuş oldu.

Dacia Spring için biraz daha teknik detay verecek olursak, 44 kW (65 HP) versiyonu ile Türkiye’ye geldiğini görüyoruz. Şehir içi-dışı karma kullanımda 310 km menzil sunuyor. 0-50 km/s hızlanması ise 3,9 saniye. Aracın sadece Extreme paketi ile satıldığını belirtelim. Bir üst seçenekte de zaten özellikten ziyade tasarımsal farklılıklar bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.