Türkiye'de haftada 4 gün mesai sistemi resmen başladı! Başvuru yapanların sayısı rekor kırıyor

Türkiye'de haftada 4 gün mesai sistemi resmen başladı! Başvuru yapanların sayısı rekor kırıyor
Dev Türk firması, Avrupa’nın bazı ülkelerinde uygulanan mesai uygulamasını resmen hayata geçirme kararı aldı. Bu karar neticesinde şirkete iş başvuruları yağmur olup yağdı.

Aksa Akrilik, Türkiye'de haftanın 4 gün mesai sistemini kalıcı hale getiren ilk şirketi olma unvanına sahip oldu. Şirket devrim niteliğindeki bu sistemi 1 Ocak-31 Mart arasında pilot olarak uyguladı.

1 Ocak - 31 Mart 2024 tarihleri arasında 1450 Aksa çalışanından 225'i haftada 4 gün çalıştı. Bu çalışanlar, her gün sabah saat 8:00’den akşam saat 17:00 arasında görev aldı.

Eksik çalışılan günler için ek mesai uygulaması yapılmadı. Maaş ve yan haklarda da herhangi bir kesinti söz konusu olmadı.

İŞ BAŞVURUSU YAĞMUR OLUP YAĞDI

Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olan Cengiz Taş, uygulamanın çalışanların memnuniyetinin yanı sıra, üretkenliği ve verimliliği de olumlu etkilediğini dile getirdi.

Haftada 4 gün mesai uygulamasının başlamasının hemen ardından, şirkete yapılan iş başvurularında ise yüzde 100 artış yaşandı.

BAŞKA ÜLKELERDE DE UYGULANIYOR

Aksa Akrilik’in ülkemizde ilk defa hayata geçirdiği bu uygulama, Belçika, İzlanda, İsveç ve Almanya'da kısmen uygulanmaya başlandı. İngiltere’de ise pilot uygulamaya katılan 61 şirketten 56’sı 4 gün mesaiyi kalıcı hale getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.