Türkiye LGBT ile ilgili yapılan sürpriz ankette yer aldı

Türkiye LGBT ile ilgili yapılan sürpriz ankette yer aldı
CNN tarafından yayınlanan bir ankete göre, dünyanın dört bir yanındaki 30 ülkedeki yetişkinlerin yaklaşık %9'u kendilerini LGBTQ olarak tanımlıyor.

Amerikan zinciri, özellikle Y kuşağının ve Z kuşağının eski kuşaklara göre queer, biseksüel, panseksüel, omniseksüel veya aseksüel olarak tanımlanma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

30 ülkeye yayılmış 75 yaş altı 22 bin 514 yetişkin (Brezilya, İspanya, Hollanda, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda, Avustralya, Kolombiya, İsviçre, Kanada, Fransa, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Meksika , Arjantin, Şili, Tayland, Türkiye, İsveç, Singapur, Güney Afrika, İtalya, Romanya, Macaristan, Portekiz, Güney Kore, İrlanda, Polonya, Japonya, Peru), 17 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında Ipsos tarafından gerçekleştirilen bu ankete çevrimiçi olarak yanıt verdi.

2 Haziran'da yayımlanan ankete göre, 30 ülkedeki yetişkinlerin yaklaşık %9'u kendilerini LGBTQ olarak tanımladı.

odatv-image-65-dfe0a69dd3f943.jpg

IPSOS Anketine göre Türkiye'de yaşayanların %8'i LGBT üyesi

Anket ayrıca, yanıt verenlerin yarısından fazlasının (yaklaşık %56) eşcinsel çiftlerin yasal olarak evlenmelerine izin verilmesi gerektiğine inandığını, %16'sının ise yasal olarak tanınmalarına izin verilmesi gerektiğini ancak evlenmelerine izin verilmemesi gerektiğini düşündüğünü gösterdi.

Son olarak, CNN'in bildirdiğine göre, trans bireylere verilen destek "Tayland, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde ABD, Doğu Avrupa veya Birleşik Krallık'tan daha fazla" görünüyor. (ODATV)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.