Türkiye gökyüzüne kitlenecek

Türkiye gökyüzüne kitlenecek
TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri Antalya Saklıkent’te başlıyor. Astronomi meraklıları en donanımlı teleskoplarının bulunduğu TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Yerleşkesi’nde gerçekleşecek etkinlikte bir araya gelecek.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER

Bilim ve Teknik Dergisi tarafından ilk kez 1998 yılında Antalya Saklıkent’te düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla TÜBİTAK’ın koordinasyonunda gerçekleştiriliyor. Astronomi meraklıları, yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Saklıkent’te uzman astronomlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı bulacaklar.

tubitak.jpg

KATILACAKLAR KURAYLA BELİRLENECEK

Etkinliğe katılmak isteyenler etkinliğin resmi web sayfası gozlem.tug.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 7 Temmuz 2023 saat 23:59’a kadar başvuru yapılabilecek.

Etkinliğe katılacak 1000 kişi, Türkiye’nin dört bir yanından başvuran binlerce kişi arasından kurayla belirlenecek.

BİRÇOK FAALİYET DÜZENLENECEK

Milli Uzay Programı vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisinin arttırılmasının amaçlandığı Antalya Gözlem Etkinliği’neyıllardır astronomi meraklıları büyük ilgi gösteriyor. Her yaş grubundan astronomi meraklılarının katılacağı etkinlik boyunca seminerler, yarışmalar, gökbilim ile ilgili birçok faaliyet düzenlenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.