Türkiye Almanya'yı Berlin'de devirdi

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2024'e ev sahipliği yapacak dünya devi Almanya'yı deplasmanda 3-2 mağlup ederek tarihi bir galibiyet elde etti.

Türkiye, Almanya'yı neredeyse yedek kadro diyebileceğimiz bir 11'le çıkarak mağlup etti. Bu galibiyet, milli takımımızın son 77 yılın en büyük galibiyeti olarak tarihe geçti.

Almanya gibi üst düzey kaliteli bir takıma karşı çok üstün bir oyun sergiledik. Milli oyuncularımız sahada basmadık yer bırakmadı. Yapılan presler, kesilen toplar, yapılan ataklar milli takım, Almanya karşısında son yılların en iyi futbolunu oynadı.

Ferdi Kadıoğlu, Abdülkerim Bardakçı, ve Kenan Yıldız tartışmasız gecenin yıldızlarıydı.

Ferdi Kadıoğlu, Almanya milli takımında bile sırıtmadan oynayacak kadar kaliteli bir oyuncu. Galatasaray'da ve milli takımda oynadığı futbolla taraftarların sevgisini kazanmayı başardı.

Abdülkerim Bardakçı ise bu sezon Galatasaray'da ve milli takımda oynadığı futbolla Avrupa'nın en elit stoperleri arasında. Fenerbahçe'den ayrılırken Ali Koç'un kendisine "Sen o kadar edermisin?" demesi adeta bir gaf olarak tarihe geçti.

Kenan Yıldız ise çok büyük bir yıldız olacak. Dün Almanya filelerine harika bir gol attı. Top becerisi çok iyi bir oyuncu. Fiziksel olarak istenilen seviyeye ulaşırsa çok iyi yerlere gelebilir.

Maç içerisine geçecek olursak...

GOLÜ ERKEN YEDİK!

Milli yıldızlarımız maça çok iyi başlamasına rağmen erken bir gol yedi. 5. dakikada Henrichs'in derinlemesine pasında topla buluşan Sane, topu Kai Havertz'e bıraktı. Havertz, düz bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

ABDÜLKERİM-FERDİ İŞBİRLİĞİ GOLÜ GETİRDİ!

Dakika 37'de defansta topu alan Abdülkerim Bardakçı, araya koşacak olan Ferdi'yi fark ederek Ferdi'ye doğru enfes bir uzun top attı. Topla buluşan Ferdi, ceza sahasına girerek Almanya kalecisi Trapp'ın sağından harika bir gol attı ve beraberliği yakaladık.

GERİYE DÜŞTÜĞÜMÜZ MAÇTA ÖNE GEÇİYORUZ!

Kaan Ayhan'ın açtığı ortada, sol kenarda topla buluşan Kenan Yıldız, harika bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Millilerimiz, geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti.

MAÇA DENGE GELDİ

Dakika 49'da Florian Wirtz, orta sahada aldığı topu ceza sahamıza kadar getirerek topu Füllkrug'a bıraktı. Füllkrug, Altay Bayındır'ın kapattığı köşeden topu filelere gönderdi.

PENALTIYLA TEKRAR ÖNE GEÇİYORUZ!

Yusuf Yazıcı, kazanılan serbest vuruşta topu ceza sahası içine gönderdi. Topla buluşan Abdülkerim Bardakçı, içeri orta yapmak isterken topa elle müdahale eden Havertz, milli takımımıza penaltı kazandırdı. 70. dakikada Topun başına geçen Yusuf sarı, topu ağlara gönderdi. Milli takımımız Almanya karşısında 3-2 öne geçti.

Maçın geri kalanında ise iki takımda bulduğu çok net fırsatları değerlendiremedi. Ve maç 3-2 millilerimizin galibiyetiyle sonuçlandı.

Montella ile iyi bir ivme yakaladık.

Milli takımın yıllardır en büyük sorunu takım olamamasıydı. Milli takım Montella ile birlikte iyi bir takım görüntüsü çiziyor. Saha içerisinde sırıtan bir futbolcu yok.

Hamit'in Milli maçı stattan izlediği anlar ise çok konuşuldu.

Türkiye Milli Takımı yöneticisi olarak 3-2 öne geçtiğimiz anlarda bile mimik bile oynatmadan donuk bir şekilde maçı izledi.

Ne oldu Hamit?

Almanya'da doğup büyüdün diye Alman tarafın mı kabardı?

Yoksa Sevdiğin teknik adam Kuntz'un gidişinden sonra Montella'nın oynattığı oyunu mu hazmedemedin?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları