Türk şirketleri Mısır'da fabrika kuracak

Türk şirketleri Mısır'da fabrika kuracak
Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir, Vestel ve Zorlu Holding 70 milyon dolar yatırımla Mısır’da ev aletleri fabrikası kurmayı planladığını söyledi.

İki ülke arasında yıllardır tırmanan gerilim 2021 yılında durulmaya başladı. Geçtiğimiz ay 10 yıl aradan sonra Türkiye ve Mısır normalleşme sürecinde büyük bir adım atarak birbirine büyükelçi atadı.

Mısır ve Türkiye arasındaki yakın temaslar yatırımlara da yansıdı.

70 MİLYON DOLAR YATIRIM

Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir, Türkiye’deki temaslarına ilişkin olarak Mısır basınına yaptığı açıklamalarda birçok Türk şirketi ile yatırım konusunda önemli görüşmeler yaptığını dile getirdi. Samir’in açıklamalarına göre Vestel ve Zorlu Holding, ilk etapta 70 milyon dolar yatırımla Mısır’da ev aletleri fabrikası kurmayı planlıyor.

Yatırımla ilgili olarak Vestel ve Zorlu Holding yetkililerini Mısır’a davet eden Samir, ayrıca Milat Halı ve bağlantı bileşenleri üreticisi Berdan Cıvata’nın da Mısır’daki yatırım fırsatlarını araştırmaya istekli olduğunu açıkladı. Mısır Ticaret Bakanı ayrıca Ziraat Bankası’nın da Mısır Merkez Bankası ile koordineli olarak ülkede temsilcilik açmayı düşündüğünü kaydetti.

KOÇ HOLDİNG İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ

Türkiye’deki temasları kapsamında geçen hafta Cuma günü bir araya geldiği Koç Holding temsilcileriyle de otomotiv ve ilaç sektörlerine yönelik yatırımların görüşüldüğünü aktaran Samir, grubun ayrıca yenilenebilir enerji ve yat limanı gibi yatırımlar için Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi ve Arap Sanayileşme Örgütü ile işbirliği planladığını söyledi.

Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir, hükümetinin Mısır pazarında faaliyet gösteren veya göstermeyi planlayan Türk şirketlerine mümkün olan her türlü desteği sağlamaya istekli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Patronlar Dünyası

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.