Türk rockunun efsane gitaristti Yalçınkaya Tümay son yolculuğuna uğurlandı

Türk rockunun efsane gitaristti Yalçınkaya Tümay son yolculuğuna uğurlandı
Rock müziğin efsane ismi 81 yaşındaki Yalçınkaya Tümay, Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Türk rock müziğinin öncü gruplarından Apaşlar'ın kurucularından biri olan gitarist ve besteci Yalçınkaya Tümay, müzik dünyasının üzücü bir kaybı olarak 5 Aralık Salı günü hayatını kaybetti. 81 yaşında vefat eden Tümay, zatürre nedeniyle organ yetmezliğiyle son buldu. Müziğe olan tutkusuyla bilinen Tümay, Cem Karaca ve Erkin Koray gibi sektörün önde gelen isimleriyle çalışmış, 'Ayşen' gibi pek çok şarkının bestesine imza atmıştı.

Tümay için Erenköy Galip Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Tümay'ın kızları Alanur Tümay ve Aydan Ağaoğlu taziyeleri kabul etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşınan Tümay, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile mezarlığına defnedilmek üzere götürüldü.

Tümay'ın kızı Alanur Tümay, babasının müziğe olan sevgisine vurgu yaparak, "Babam son anına kadar müzikle iç içeydi. Yüksek enerjisi ve pozitifliğiyle yaşamı boyunca müzik yapmaktan vazgeçmedi. Şimdi sonsuzluğa uğurlandı. Evlendikten sonra bile müzikten hiç kopmadı. Kendi stüdyosunda çalışmalar yapar, kendi bestelerini oluştururdu. Müziğe olan aşkı hiç dinmedi, hep devam etti." dedi.

Uzun süre Tümay ile çalışmış olan müzisyen ve yapımcı Mehmet Soyarslan ise, "Apaş Yalçın'ı kaybettik. Benim müzik grubumu kurmama sebep olan isimdi. Lisedeyken kapıya gelmişti, 'Burada gitar çalan iki çocuk varmış' diye haber getirdiler ve o gün tanıştık. Sonra birlikte gruplar kurduk. Cem Karaca ile birleşmeden önce bizim işimiz farklıydı. Müzik ve dostluk bir aradaydı. Onun birçok bestesi vardı ve bazen bana bestelerini gönderirdi. Oğlumun bir filmi vardı, Oflu Hocayı Aramak, finalinde kendi bestesini okumuştu. O kadar çok anımız var ki, hangisini anlatsam bilemiyorum. Askerlikte Konya'dayken, orkestra ile ziyaretine gitmiştik. Almanya'da kayıtlar yaptık. Şimdi Cem Karaca ile ilgili bir film yapılıyor, Apaşlar'ın olmayacağı söyleniyor..." şeklinde anılarını paylaştı.

yalcinkaya-tumay-son-yolculuguna-ugurlandi-6789-dhaphoto1.jpg

yalcinkaya-tumay-son-yolculuguna-ugurlandi-6789-dhaphoto3.jpg


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.