Türk-İş aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

Türk-İş aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
TÜRK-İŞ Araştırmasının 2022 Aralık ayı sonucuna göre, aylık bazda yüzde 4,41, yıllık bazda ise yüzde 98,41 arttı.

Türk-İş tarafından hazırlanan araştırmaya göre, açlık sınırı 7 bin 786 TL''den 8 bin 130 TL''ye yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 25 bin 364 TL''den 26 bin 483 TL''ye çıktı.

Bir çocuk ve bir gencin(2 kişi) yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi amacıyla gerekli olan besinlerin temini için zaruri tutar 2022 aralık ayında 3 bin 727 TL oldu. Bekar bir çalışanın ise ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 10 bin 612 TL’ye yükseldi.

Türk-İş açıklamasında, "Vatandaş, geçen aya göre -%138 olan ve baz etkisi ile 39 puan azalan yıllık gıda enflasyonuna değil- cebinden çıkan ek harcamaya bakmaktadır. Çünkü artık pahalılık ve zamlar gündelik hayatın bir parçası haline gelmiştir. Dört kişilik ailenin sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı Aralık ayı itibariyle 8.130 TL olmuştur. Başka bir ifadeyle, günde 136 TL gıda harcama yapması gereken dört kişilik aile 12 ay sonra 271 TL yapmak durumunda kalmaktadır. Haneye giren toplam geliri bu seviyede artmayan haneler ya harcamaları kısmak ya da zorunlu harcamalarını karşılamak için borçlanmak durumunda kalmaktadır" denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.