Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Türk futbolunu kim kurtaracak?

TFF ve MHK yani toplasan ortaya bi'şeyin çıkmadığı iki kurum…

30 Mart 2022 tarihinde futbol gündemini derinden sarsması gerekli ama futbolseverler tarafından, bu işin sonu nereye gidiyor? Diye derin düşündüren ama TFF ve MHK'nın ise açıkçası "tın"lamadığı bir olay yaşandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, MHK'nin hakemlerle ilgili aldığı kararın TFF Tahkim Kurulu'ndan dönmesi sonrası istifa etti.

Sayın Baykan'ın istifasının ardından MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ında yakında istifa edebilecekleri beklentiler içine girdi.

Bu istifanın görünmeyen bir yüzü var ki! O da mevcut TFF yönetiminin belki de, sonunun geldiğini işaret etmektedir.

Baykan'ın istifasını, Nihat Özdemir federasyonunun Ankara'dan aldığı en büyük destek kanalı olduğunu iddia edenler artık bu istifayla birlikte bu desteğinde son bulacağına dair yorumlar yapmaktalar.

AKP'ye yakın isim olarak gösterilen Mehmet Baykan; Levent Bıçakcı, Hasan Doğan, Mahmut Özgener ve M. Ali Aydınlar yönetimlerinde görev almış bir isim ve ayrıca 2011 yılından bu yana Spor Genel Müdürlüğü görevini de üstlenmiş bir isim.

Bütün bunların ışığında olaylara şöyle geniş açı ile baktığımızda, MHK'nin yaptırımıyla birlikte hakem camiasına yeni bir ayar verilmek istenmiş, sonrası geleceği belli olan isim listeleriyle birlikte birçok yıpranmış hakemin klasman dışında kalacağı belli olmuştu. Fakat sonrasında alınan karar ile uygulama geri alınmıştı. Bu karar bi'nevi futbol dünyası içinde "iç savaşın" ayak sesleridir.

Yeni spor yasası birçok alanda yenilikler getirecek;

•Spor kulüpleri için mali şeffaflık

•Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kulüpleri denetlemesi

•Kulüplerin dernek statüsünden çıkıp anonim şirket gibi yönetilmesi

•Menajerlik sistemine yeni düzen getirilmesi

•Kulüplerin borçlandırılmasına sınırlama getirilmesi

•Kulüp yöneticilerinin kendi dönemleriyle ilgili borçlardan sorumlu olması

•Türkiye Federasyonu'na bağlı kurulların yeniden düzenlenmesi

ve en can alıcısı ise;

• Spor Federasyonlarının kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulması

Yani kısacası bugüne kadar korunup, kollanan tüm kulüplerin her şeyi devlete bağlı hale gelecek, bu belki de beklenen kulüp satışlarının en kısa yoldan gerçekleşmesini sağlayacak.

Bunlara sebep olan, yönettikleri kulüpleri adeta "babalarının çiftliği" gibi görenler ise geride nasıl bir eser bıraktıkları, çok sevdiklerini söyledikleri ama sadece kendilerine çalıştıkları kulüpleri batırdıkları için "mesut" ve "mutlu mu" olacaklar bilmiyoruz.

Biz gerçek futbolseverlerin tek bir beklentisi var; o da "Türk Futbolunu Kurtaracak Bir Kriptonlunun" ansızın bir uzay aracılığıyla ülke sınırlarına gökyüzünden düşmesi ve kurtarması yoksa geriye tek şey kalır o da "helva yemek"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları